-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

INEDIT: Proiectele studenților timișoreni, dezvoltate în cadrul unui spațiu unic în România

Primul hub educațional din România și-a deschis, astăzi, porțile la Timișoara. Minds Hub, un spațiu inovativ cu o suprafață de 200 mp în care au fost create patru săli spectaculoase, a fost realizat la inițiativa mai multor studenți de la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, la subsolul Facultății de Științe Economice. Tinerii și-au dorit să aibă un spațiu în care să poată să-și dezvolte ideile și proiectele pe care le au, astfel că au cerut sprijinul marilor companii din oraș.
30 de companii din capitala Banatului s-au arătat încântate de idee, astfel că s-a strâns suma de 85.000 de euro. Banii au fost suficienți pentru realizarea celor patru săli. Începând de mâine, spațiul va fi deschis studenților și companiilor și permite dezvoltarea de oportunități și proiecte între studenți, angajatori, profesori și ONG-uri.
În urma activităților educaționale organizate în cadrul Minds Hub, inițiatorii proiectului estimează că va fi redusă durata medie de inserție pe piața muncii a studenților.
În cadrul Minds Hub se vor organiza diferite proiecte educaționale desfășurate de organizații studențești din Timișoara și de către companiile care ne-au susținut. Se vor întâmpla proiecte educaționale care vor reieși din Consiliul Educației Colaborative pe care l-am fondat, unde punem la aceeași masă ONG-urile, facultățile și mediul de afaceri. Nevoia a pornit de la studenți de a găsi un mod organizat de a se dezvolta, să știe că atunci când termină orele, în loc să meargă în complex sau în cămin, pot merge la hub pentru că acolo sunt oameni faini din diferite facultăți cu care pot să interacționeze. Proiectul este o premieră națională din trei puncte de vedere: este primul hub educațional din țară, este realizat de o mână de studenți și am reușit să punem la aceeași masă trei actori importanți din viața studenților„, a declarat Remus Rădvan, inițiatorul și coordonatorul proiectului.
Cele patru săli în care studenții sunt invitați să-și dezvolte proiectele au primit nume inedite, precum „living room”, cu scaune din carton și pereți plini cu pagini din reviste sau ziare, „bookland”, în care se află o bibliotecă ce se continuă până în tavan, dar și o sală de ședințe și câteva mici încăperi.
Acest proiect este de fapt punerea în aplicare a unor idei foarte bune ale studenților de la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica. Oferim un câmp de desfășurare a ideilor studenților, care este extrem de important pentru că nu creăm roboți, doar buni profesioniști pentru locurile lor de muncă, ci oameni inventivi, care să dezvolte societatea prin ideile lor„, a declarat și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :