Centrul de vaccinare din incinta complexului imobiliar ISHO, unde sunt până la 8 fluxuri, este pregătit pentru deschidere. Decizia va fi luată în aceste zile de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara.
Din CJCCI Timiș fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne. Primăria Timișoara nu este membră în această structură. Viceprimarul Ruben Lațcău împreună cu Ciprian Trocan, coordonatorul din Primărie pentru nucleul local de vaccinare, Prefectul Județului Timiș Liliana Oneț și șeful DSP, Flavius Cioca, au fost să verifice spațiile destinate vaccinării timișorenilor puse la dispoziție Primăriei Timișoara de către ISHO, companie căreia Primăria îi mulțumește pentru sprijin.
„Suntem gata să deschidem și centrul de vaccinare ISHO. La acest centru putem operaționaliza până la 8 fluxuri, așa cum sunt numite în documentele oficiale spațiile destinate vaccinării și procesele din interiorul lor. Acesta va fi cel mai mare din oraș, cel puțin până acum. Timișorenii au început deja să se vaccineze la centrul de la Iulius Town cu 2 fluxuri și la spitalul CFR. Viceprimarul Ruben Lațcău împreună cu Ciprian Trocan, responsabilul din Primărie pentru vaccinare, doamna prefect Liliana Oneț și șeful DSP, Flavius Cioca, s-au declarat mulțumiți de ceea ce au văzut azi la ISHO, companie căreia îi mulțumesc pentru sprijin nebirocratic.
Vreau să lămuresc încă odată: deciziile asupra numărului centrelor de vaccinare sunt luate la nivel național. Doamna prefect a insistat pe lângă Ministerul Apărării Naționale, coordonatorul procesului de vaccinare, și la Institutul Național de Sănătate Publică, să deschidă mai multe centre în Timișoara și în Timiș și mă bucur că rugămintea i-a fost ascultată. Sper că vom afla în curând câte din cele 9 fluxuri aprobate suplimentar pentru județ ne vor fi alocate la Timișoara.
Această decizie o ia Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș din care fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne (nu și Primăria). Am solicitat, bineînțeles, și doze de vaccin pe măsură cererii pentru ca Timișoara să aibă mai multe centre, cât mai repede. Vă spun toate aceste lucruri pentru că unii își imaginează că, într-o operațiune de asemenea amploare, un primar face ce-l taie capul. Mi-aș dori și eu o predictibilitate mai mare, astfel încât oamenii să știe dinainte ce urmează și noi, ca administrație locală, să nu fim puși în fața faptelor împlinite. Dar statul, așa cum este el, birocratic și greoi și uneori chiar absurd, se urnește într-o acțiune fără precedent, iar în Timiș lucrurile merg în direcția bună.
Aș vrea să clarific și diferența dintre numărul de vaccinuri ajuns la Timișoara și cel primit la Cluj, orașe-centre regionale de distribuție. În timp ce de la Timișoara vaccinurile pleacă spre 4 județe- Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara- de la Cluj, de exemplu, se distribuie vaccinuri către 6 județe: Cluj, Bistrița Năsăud, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Am cerut colegilor mei de la DSP Timiș o situație detaliată să știm câte doze rămân aici, în Timiș”, a transmis primarul Dominic Fritz.
Acum, în orașul de pe Bega sunt tot două centre unde se face vaccinarea.