Încă o tranșă de întreprinzători au primit bani pentru a deveni capitaliști (video)

323

Astăzi, la sediul de pe bulevardul Eroilor de pe Tisa al Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Timişoara, peste 70 de începători în ale afacerilor au făcut încă un pas mare înainte în a deveni industriași. În prezența directorului executiv al agenției, Adrian Pășcuță, și a unui reprezentant al băncii partenere, au fost semnate primele 70 de contracte cu beneficiari ai Programul START-UP NATION ROMÂNIA.

Cei ce au depus un dosar serios și bine întocmit, cu un plan de afacere, au fost nevoiți să îndeplinescă câteva condiții minimale, printre care de a avea o firmă nou înființată și să creeze noi locuri de muncă. Au avut o șansă în plus să se apropie de punctajul maxim cei ce activează în domeniul producției și a tehnologiei informațiilor. Dar au fost și cei ce au deschis întreprinderi de confecții sau de panificație, cât și din cei ce activează în construcții. La agenția din Timișoara au venit doritori din toate cele patru județe din zonă dar au predominat cei din județul nostru. Pe măsură ce se mai analizează și alte dosare, în circa o săptămână se mai semnează încă 150 de noi contracte. Majoritatea se apropie de baremul maxim oferit de stat pentru o afacere.

La nivelul întregii țări sunt în lucru peste opt mii de cereri de finanțare ce ar trebui finalizate cât mai curând. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat derulează acest program pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii, “START-UP NATION ROMÂNIA”, prin Agenţiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului. Prin acest Program solicitanţii-antreprenori obțin fonduri nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei.

O doamnă din județul Arad a apreciat că nu este foarte greu de întocmit întregul dosar cu acte dacă te informezi din timp prin intermediul internetului și ești foarte atent la ce vrei să faci. Chiar și dânsa a schimbat ideea inițială de afacere în domeniul serviciilor cu cea de producție de confecții, pentru că este mai căutată și ar vrea să impună pe piață produse românești corecte nu doar importuri de calitate incertă.

Înainte de a semna actele de finanțare a avut loc o foarte aplicată sesiune de întrebări și răspunsuri despre unele chestiuni rămase încă nelămurite. Recomandarea funcționarilor agenției este de a citi toată lumea cu extrem de mare atenție toate clauzele contractului pentru a evita situațiile neplăcute ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.