4.1 C
Timișoara
vineri 15 noiembrie 2024

În Grecia, trei oameni au murit în această vară fiind infectaţi cu virusul West Nile, din cauza complicaţiilor asociate acestei boli

Toate cazurile infectării cu virusul West Nile au fost raportate în luna august, iar victimele aveau vârste de peste 70 de ani, a notat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KEELPNO).

37 de cazuri de infectare cu virusul West Nile

În majoritatea cazurilor, pacienții au acuzat simptome uşoare. În special pacienţii în vârstă, care erau diagnosticaţi cu alte boli cronice, au suferit complicaţii, a precizat KEELPNO.

Virusul West Nile a fost detectat pentru prima oară în Grecia în 2010, an în care au fost confirmate 262 de cazuri, 35 dintre acestea fiind fatale.

În 2015 şi 2016 nu a fost înregistrat niciun caz.

KEELPNO a sfătuit publicul să ia măsuri de protecţie împotriva ţânţarilor care pot transmite acest virus periculos.

West Nile în România

În România, în acest an, a fost detectat un singur caz de infectare cu acest virus, în Galaţi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a confirmat un prim caz de meningită West Nile în judeţ.

Este vorba despre un bărbat de 63 ani din Galaţi, apicultor amator, care ar fi luat contact cu boală în timp ce se află cu stupii pe rază comunei Folteşti.

Luna trecută, doi bolnavi suspecţi de meningită provocată de virusul West Nile s-au înregistrat în judeţul Teleorman.

Anul trecut, 80 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în perioada 1 mai – 29 septembrie şi s-au înregistrat opt decese din această cauză.

Virusul este transmis în special păsărilor, însă poate îmbolnăvi şi oamenii.

Pentru că infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătura a unui ţânţar deja infectat. În final, sistemul nervos al pacientului va avea de suferit. Se inflamează mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoană infectată nu va rămâne cu niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Cei mai vulnerabili sunt bătrânii.

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Facultatea de Inginerie Alimentară promovează economia circulară și reducerea risipei alimentare

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I" din Timișoara a organizat un eveniment dedicat promovării economiei circulare și...

Punți de legătură cu Japonia pe care UPT vă invită să pășiți prin UPT Nippon Autumn Fest – Kakehashi

Timp de o săptămână, între 22 - 29 noiembrie 2024, Universitatea Politehnica Timișoara se transformă într-o adevărată punte culturală de legătură cu Țara Soarelui...

Citește și :