1.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

În curând, România va avea mai mulți salariați ca pensionari. 51.000 pensionari mai puțini doar în 2015!…

În anul 2015, numărul mediu de pensionari a fost de 5.306.000 persoane, în scădere cu 51 mii persoane faţă de anul precedent, spune Institutul Național de Statistică.
Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10.
Pensia medie lunară a fost de 892 lei, mai mare cu 5,4% faţă de anul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei,.
Raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 57,8% (comparativ cu 60,6% în anul precedent).
Indicele pensiei medii reale faţă de anul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 105,0%…

pensionari 2015Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în municipiul Bucureşti la 17 la 10 în judeţul Giurgiu.
Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1122 lei în municipiul Bucureşti).
Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari.
Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,3% în totalul celor de asigurări sociale.
Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (73,9%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale.
Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial- au reprezentat 2,1%.

Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual – indemnizaţie socială), în anul 2015, a fost de 608,2 mii persoane, din care 478,2 mii persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 10,2% din totalul pensionarilor din această categorie, și 130,0 mii persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 28,0% din totalul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cât câștigă un muncitor necalificat care se angajează la multinaționalele din Timișoara?

Mesajul unui tânăr enervat că în Timișoara o companie multinațională angajează muncitori necalificați, ca operatori în producție, oferind venituri lunare în jurul a 4.000...

Integrare educațională non-formală prin programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, dedicat cultivării motivației de a învăța

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat începând cu anul universitar 2024-2025, programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, program care constă în derularea de activități...

Citește și :