2.1 C
Timișoara
miercuri 22 ianuarie 2025

Imunoterapie pentru cancer. Dezbateri la nivel național despre acest tratament

Tratarea cancerului înseamnă o luptă neîntreruptă. Medicii și pacienții înțeleg deopotrivă ca e necesar dezvoltarea unor noi tratamente.

Pornind de la asta, Asociația OncoHelp organizează la Timișoara conferința cu tema „Imunoterapia cancerului”, eveniment care va avea loc în perioada 20 – 23 februarie 2020. La eveniment vor participa în jur de 400 de medici oncologi, radioterapeuți, hematologi, și alte specialități conexe – intenția organizatorilor fiind aceea de a continua dezbaterile inițiate la nivel național pe tema imunoterapiei. Acest eveniment este organizat sub umbrela „OncoHelp Winter School” – eveniment educațional marca Asociației OncoHelp, aflat anul acesta la cea de-a treia ediție.
În cadrul conferinței participanții vor afla mai multe informatii despre noutățile apărute în domeniul terapiilor imune în România. În plus se vor discuta aspecte legate de zona translațională a medicinei și posibilele evoluții ale acesteia. Având în vedere caracterul educațional de școală de iarnă se va insista mult asupra aspectelor practice și asupra
„Pe parcursul a patru zile, între 20-23 februarie 2020, Conferința „Imunoterapia cancerului” se desfășoară, ca și în anii precedenți, la hotel Timișoara și adună laolaltă oncologi din toate colțurile țării. Anul acesta am invitat din nou personalități de marcă ce vor evidenția progresele rapide ale terapiilor imune, sub forma unor prelegeri și discuții interactive. Sunt anunțate oficial patru dezbateri incendiare, în care combatanții vor lupta cu îndârjire pentru supremația propriilor convingeri. Desigur, orice alte dezbateri la sfârșitul prelegerilor sunt binevenite.
„A treia oară e cu noroc”, spune un vechi proverb. S-a menținut tendința ultimelor ediții în care tot mai mulți colegi ni s-au alăturat, în calitate de participanți sau speakeri. Anul acesta avem 66 speakeri și aproape 400 de participanți înscriși” a declarat conf. dr. Șerban Negru, din partea Asociației OncoHelp.
Personalități de marcă din domeniul oncologiei medicale românești și internaționale sunt invitate să susțină prelegeri, precum și prezentări interactive – astfel încât participanții vor avea ocazia de a împărtăși idei și exemple de bună practică. Pe lângă prelegerile științifice, evenimentul va include și expoziții de prezentare a produselor farmaceutice utilizate în terapia oncologică.
Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament inovator în lupta împotriva cancerului. Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă. Se anticipează că, în viitor, imunoterapia oncologică va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalitățile tradiționale de tratament – chimioterapia, radioterapia sau terapiile țintite – vor ramâne pe plan secundar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Nou laborator de robotică la Facultatea de Matematică și Informatică

La UVT a fost inaugurat noul Laborator de Robotică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, un spațiu educațional care oferă noi oportunități de...

Scriitor public

Au trecut deja zile bune (rele?) de când ne-am pus o dorință-două-n și am trecut în noul an. Am savurat, poate, pustiul primelor 24–48...

Citește și :