Ideea anticoncepționalelor pentru reducerea numărului de ciori din Timișoara, adoptată… în străinătate!

592
pilule contraceptive

Oraşul belgian Blankenberge, din nordul ţării, preconizează să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepţionale destinată pescăruşilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări, relatează EFE.

Ideea anticoncepționalelor pentru păsări a fost luată în calcul și la Timișoara, în urmă cu câțiva ani, după ce Parcul Catedralei Mitropolitane a fost invadat de ciori, administrația locală a încercând să caute soluții. Primarul Nicolae Robu a prezentat mai multe variante pentru alungarea păsărilor sau reducerea numărului acestora din centrul oraşului. Edilul-şef al Timişoarei a vorbit despre simularea unor împuşcături pentru a le speria şi chiar despre… anticoncepţionale pentru ciori. Totuși, s-a ales în cele din urmă prima variantă.

Prezenţa pescăruşilor în zonele de coastă ale oraşului belgian Blankenbergeeste este foarte răspândită şi de multe ori devine o adevărată bătaie de cap pentru locuitorii din zonă, din cauza prejudiciilor aduse clădirilor, temperamentului lor agresiv şi zgomotului provocat, anunţă Digi24.ro.

„Vom fi primii în Europa, deşi ideea nu este nouă.Tehnica a fost deja implementată la Veneţia şi Barcelona, dar în cazul porumbeilor. Încă nu a fost testată pentru pescăruşi”, a explicat primarul oraşului, Ivan De Clerck.

Primăria din Barcelona a instalat anul trecut dispozitive care furnizează mălai amestecat cu nicarbazin (B2b), o substanţă contraceptivă pentru păsări, iar numărul porumbeilor a scăzut cu aproximativ 20 % în primul an şi cu 70-80 % după 4 sau 5 ani.

Încă nu s-a stabilit data lansării proiectului la Blankenberge, însă de săptămâna viitoare se prevede o cartografiere a oraşului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescăruşi.

Pe de altă parte, Asociaţia Flamandă de Protecţie a Păsărilor a considerat măsura drept „o prostie” şi asigură că doar câţiva pescăruşi vor înghiţi aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea păsărilor să se reproducă în continuare.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.