Doru Oprea, hunedoreanul rănit în timpul violențelor, din 10 august, din Piața Victoriei din București, susține că a fost infectat cu bacteria “Clostridium difficile”. Acesta a povestit că, la scurt timp după ce a părăsit spitalul în care a fost internat pentru rana pe care a suferit-o la picior, a început să se simtă rău.
„Sâmbătă am fost externat de la Municipal și am plecat la Timișoara. În noaptea de sâmbătă spre duminică, am început să fac febră, frisoane…”, a povestit Doru Oprea. Fără să știe din ce cauză nu se simte bine, bărbatul a mers să își facă analize la o clinică privată. Rezultatul primit l-a șocat. „Duminică, am fost la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara cu probe pentru analize, dar mi s-a spus că nu e nimeni și să revin dimineață. Am dus probe (…) și am luat rezultatele: clostridium. Cică e o bacterie cu care trebuie să mă lupt acum”, a mai spus acesta.
Doru Oprea este originar din Hunedoara, dar locuiește în București unde lucrează ca expert în turism. În seara zilei de 10 august, el a mers, împreună cu un prieten, la protestul diasporei cu același gând cu care au fost prezenți la demonstrație mai mulți români, acela de a se schimba ceva în țară. În urma incidentelor care au avut loc în Piața Victoriei din Capitală, bărbatul a fost rănit. El a mărturisit că a încercat să fugă când au început violențele, însă, la un moment dat, a simțit că a fost lovit la picior. De pe patul de spital, Doru Oprea a postat pe rețeaua de socializare fotografii cu piciorul rănit și din care medicii i-au scos un obiect ce părea a fi un capac de grenadă. Tot pe Facebook, bărbatul a publicat, ulterior, și buletinul de analize în care se confirmă faptul că a fost infectat cu „Clostridium difficile”.
În replică, medicii de la spitalul din Capitală în care acesta a fost internat au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că pacientul a necesitat tratament cu „cefalosporine, iar aceasta reprezintă un factor de risc pentru infecția cu Clostridium difficile”. Aceștia au mai precizat că, „s-a dispus o anchetă epidemiologică în secția de chirurgie plastică, unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare”.
Sursă: servuspress.ro