Și guvernul acesta de tehnocrați, ca de altfel toate celelalte guverne care s-au perindat la putere creează vrajbă și discriminare, între toate categoriile socio-profesionale. În loc să dea o lege unitară a salarizării, pentru toți salariații bugetari, și fără pensii speciale unora, că doar țara n-are de unde, nu-i așa, creează facilități pentru unii (pentru cei care știu să amenințe cel mai tare), iar celor care nu știu să-și arate mușchii îi amăgește perpetuu, că mâine va fi mai bine decât azi.
Mai concret, există un proiect de lege care a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor și va merge la Senat, care este camera decizională. Inițiatorii proiectului, parlamentari PSD, încearcă să se revanșeze cu ce pot și ei (atunci când sunt în opoziție, când sunt la putere n-are țara de unde), față de sindicatele din învățământul preuniversitar afiliate la Confederația C.N.S.L.R.-FRĂȚIA care, după cum bine se știe, sprijină politic PSD-ul.
Așadar, proiectul de lege prevede acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din învățământul preuniversitar, cu o vechime efectivă de 30 de ani în învățământ, concretizate în pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni.
În expunerea de motive, inițiatorii arată că, “complexitatea meseriei de dascal cere un efort susținut și permanent de pregătire și perfecționare pe toată durata activității, că dascălul este nevoit să facă față stresului accentuat al meseriei în așa fel încât să nu se resimtă efecte negative în interacțiunea cu elevii”.
Inițiatorii mai invocă „stresul”, „uzura psihică și fizică” la care sunt supuși profesorii, a căror muncă este, spun ei, la fel de dificilă ca cea a magistraților (o altă categorie facilitată de toate guvernele și se subînțelege de ce), care primesc pensii speciale.
Oare, cu ce sunt mai speciali cei care primesc și cei care sunt avuți în vedere să primească pensii speciale față de de cei care nu primesc? Munca acestora din urmă nu este tot atât de importantă ca și categoria celor cu pensii speciale? Sau, dacă tot sunt la modă pensiile special și există bani, foarte bine, să se dea și salarii europene (nu numai prețuri europene), să se mărească și punctul de pensii la 45%…De unde? De unde se dau pensiile speciale?! Sau… Divide et impera!