Informatica Timișoara stă pe un butoi de pulbere la jumătatea turului Ligii I de futsal. Cu două zile înaintea confruntării cu liderul United Galați, nemulțumirile și tensiunile din tabăra vicecampioanei au ieșit la iveală.
Vicecampioana nu a reușit un sezon prea bun până în prezent. Locul 5 este departe de așteptările autoimpuse vicecampioanei, însă aceste rezultate sunt explicabile prin haosul din cadrul clubului. O spun oamenii cei mai importanți, antrenorul și unul dintre internaționalii echipei.
”Am început o reorganizare pentru că era haos la club, hai să îi spunem dezorganizare. Aceste probleme ne-au distrus pe interior. Am făcut un regulament de ordine interioară și am stabilit niște reguli. Altfel nu se putea. Căutăm un manager sportiv pentru că cel care a ocupat această funcție nu a mai apărut cam de o lună de zile. Oricum nu avea prea multă treabă cu funcția asta…”, au dezvăluit antrenorul Robert Lupu și căpitanul Florin Matei.
Cel vizat de criticii este Ionică Cărăbaș, cel care la începutul sezonului îndeplinea funcția de manager sportiv. Înainte de a pleca de la Informatica, acesta l-a dat afară pe secundul echipei Daniel Rupa fără a aduce pe altcineva. Timp de două săptămâni vicecampioana nu a avut antrenor secund până când a devenit certă plecarea lui Cărăbaș și a fost readus înapoi Rupa.
Transferuri ratate pe mâna patronului
Problemele violeților nu se încheie aici. Vestiarul bănățenilor pare scindat în două tabere, românii și străinii. Motivele pleacă în principal de la valoarea contractelor. Aduși pe contracte semnificativ mai mari decât ale românilor, jucătorii de peste hotare nu au dat randamentul așteptat. ”Nu joacă pentru echipă, sunt preocupați mai mult de realizările individuale. Conducerea clubului trebuie să decidă ce se va întâmpla cu ei”, recunoaște antrenorul echipei.
Internaționalul român Florin Matei merge mai departe și îl arată cu degetul pe finanțatorul echipei drept responsabil pentru transferurile ratate. ”S-au adus acești jucători, domnul Lungu i-a adus. Cei care i-au adus ar trebui să își asume responsabilitatea. Părerea mea e că s-a renunțat prea ușor la jucătorii români și au venit acești străini și astea sunt rezultatele. Sunt probleme mari de comunicare între noi, ne înțelegem prin semne…. Sunte tensiuni în echipă, nemulțumiri. Nu mă tem că pot fi următorul dat afară, nu contează dacă plec eu”, a punctat jucătorul.
Vizați sunt în special jucătorii sârbi aduși în vară, jucători de națională ce însă au lăsat o impresie foarte slabă la Timișoara.
În acestă adevărată răzmeriță a jucătorilor, Informatica joacă duminică contra liderului surprinzător al campionatului, United Galați. O echipă ajunsă pe nesimțite în fruntea clasamentului, însă ce-i drept și cu ajutorul unui program mai lejer.
”Galațiul e un adversar puternic, joacă de doi ani în aceeași formulă și e un avantaj la capitolul omogenitate. E un lider supriză, cred că toată lumea aștepta ca noi și Deva să fim acolo sus, dar e dovada că e un campionat strâns. Noi mai avem de lucrat la omogenitate și relații de joc, cred că în 3-4 luni vom arată cu totul altfel”, a subliniat antrenorul Robert Lupu.
Dezavantajați de arbitraje
Informatica s-a plâns și de alte aspecte din futsalul românesc. Arbitrajul și federația le fac viața și mai grea timișorenilor și nu numai. ”Avem în deplasare niște arbitraje… La Galați de exemplu, se joacă foarte tare, la intimidare cum se spune. Anul trecut am avut doi accidentați serios acolo fără să primim nici măcar fault la fazele respective! Sau lovituri de la 10 metri nu primim niciodată acolo. La federație toți dau din umeri, nu s-a luat nicio măsură”, a dezvăluit Matei.
În altă ordine de idei, ultima etapă de campionat s-a suprapus cu meciurile internaționale din calendarul UEFA. Asta înseamnă că Informatica s-a deplasat la Odorhei fără internaționalii prezenți la echipele naționale… Ceea ce denotă o lipsă crasă de organizare din partea forului românesc.