Grindeanu, îndemn către Primărie și CJT, pe tema centurii de vest: Să se pună la masă să discute! VIDEO

112

Deja celebrul „drum al Boilor”, care este mai mult vedetă la televiziuni decât șantier adevărat ce trebuie terminat oadată și odată, are, în sfârșit, un final mai previzibi. Ministrul spune că „toate impedimentele administrative” ce țineu de acest drum au fost trecute cu bine. Antreprenorul ce se ocupă de drum nu mai are nici un fel de piedici doar chef de muncă să fie.

Cu ocazia conferinței susținute la sediul Prefecturii, Sorin Grindeanu declară că se bucură că la ultima sa întâlnire s-a semnat protocolul între Primăria Municipiului Timișoara și CNAIR, „acel protocol care viza intersecția cu Drumul Boilor și responsabilitățile fiecărei entități”. „Au fost discuții, s-au depășit. În acest moment toate impedimentele administrative au fost depășite, astfel încât, constructorul să poată să-și termine lucrarea în timp”, a explicat Grindeanu.

Dar din noianul de șantiere „în lucru” din păcate doar de cel din marginea Moșniței se poate vorbi de bine. Pe toate celelalte sunt întârzieri sau chiar probleme mai mari. La Centura de ocolire a orașului din Sud se înregistrează în continuare întârziere față de datele acceptate în contracte. „Voi face o presiune constantă asupra tuturor celor implicați în acest proiect. Au fost în această perioadă și supervizorul proiectului și constructorul și CNAIR-ul la mine și urmăresc îndeaproape, astfel încât să se înscrie în termene cei care gestionează acest proiect”, a mai adăugat Ministrul Transporturilor.

Dacă cu câțiva ani în urmă era un entuziasm deosebit pentru a lega orașul nostru de capitala Serbiei printr-o autostradă, în timp entuziasmul a scăzut mult. Sorin Grindeanu dorește o întâlnire cu partenerii de dincolo de graniță pentru ca „ultimele semne de întrebare să fie înlăturate”, dorindu-și ca acest proiect să intre în linie dreaptă, fără întârzieri. „ …e în derulare un contract de 30 de luni, care a fost semnat în martie 2020, pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Asta ar însemna ca pe parcursul acestui an, undeva în toamnă, ar trebui să se termine acest studiu de fezabilitate și să intrăm pe partea cealaltă: licitație pentru proiectare și execuție. Un alt proiect important este legătura de la A1 până la sensul giratoriu de la Sânandrei. E o etapă premergătoare, sper, începerii efective a lucrului. Acolo pe traseu s-au descoperit ceva situri arheologice … Acest proiect trebuie să intre într-o nouă viteză”, a precizat ministrul.

Cât despre autostrada ce leagă Timișoara de Sibiu (lotul 5) Grindeanu recunoaște că se tot lovește și personal, ca șofer, de bucata lipsă de circa 13 kilometri.

„A fost contestat rezultatul primei proceduri. Au fost 131 de solicitări de clarificări pe acest proiect. Ultimele au fost depuse în 11 ianuarie 2022, estimez că toate clarificările vor fi oferite până în data de 26 ianuarie. Va fi termenul la instanță pentru proces. Când avem o soluție intrăm în etapele celelalte. Mi-aș dori să le derulăm rapid și să intrăm în execuție. E o chestiune de zile pentru a avea soluția pe această contestație”, spune ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.