Angajații Casei de Pensii Caraș-Severin au întrerupt lucrul, luni, pentru două ore, în semn de protest față de salariile care au rămas la același nivel ca în anii trecuți și care, susțin ei, sunt mai mici decât în alte ministere.
„Este un protest spontan, având în vedere că oamenii sunt nemulțumiți din cauza salariilor prea mici. În cadrul Casei de Pensii sunt unele dintre cele mai mici salarii, în comparație cu colegii din administrația publică locală, cu cei de la APIA sau din sănătate publică. Suntem în coada clasamentului. Au spus că vor crește salariile din 2018, dar, după calculele noastre, diferențele dintre noi și cei pe care i-am amintit sunt foarte mari, de 50%. De abia după 2022, după noua grilă, vom putea ajunge la salariile pe care le au ei în prezent”, a declarat Lucian Inișconi, din partea Casei Județene de Pensii Caraș-Severin.
Acesta a precizat că a fost făcut un prim demers către Ministerul Muncii, în urmă cu o lună, alături de alte 19 Case de pensii din țară, dar nu s-a primit niciun răspuns. În condițiile în care nici acum revendicările nu vor fi soluționate, oamenii spun că vor fi decise și alte forme de protest.
Salariații Casei de Pensii din Caraș-Severin susțin că volumul de muncă este foarte mare, iar angajații sunt puțini. De asemenea, tehnica cu care se lucrează la Casa de Pensii din Caraș-Severin este una învechită, care le creează probleme, iar spațiul de lucru este mult prea mic, susțin protestatarii.
„Nu cerem măriri aberante de salarii. Vrem doar ca salariile noastre, a celor din teritoriu, să fie aduse la același nivel cu cel al angajaților din structura centrală. Nu este normal ca angajații de la București, care desfășoară aceeași muncă, să fie remunerați în mod diferit”, a precizat unul dintre protestatari.