Grădina Zoologică din Timișoara reușește să fie unul dintre locurile pentru relaxare, ales de foarte mulți timișoreni, mai ales în weekend.
În 2007 a fost reamenajată modern cu o investiție de peste un milion de euro, iar în prezent adăpostește animalele în 16 habitate, special amenajate. Numeroasele specii de păsări și animale precum: ursul brun, renul, iepurele european, maimuța Hussar, cangurul pitic, ratonul nordic, cerbul comun, căprioara, pisica sălbatică, poneiul de Shetland, macacul japonez, lebăda neagră, pasărea emu, călifarul roșu, rața fluierătoare europeană, struțul, păunul comun albastru și reptile, depășeșc în medie 140 de exemplare. Înconjurate de natură, în mijlocul pădurii, de verdeață și apă din abundență, animalele se simt precum în mediul lor natural. Animalele sunt îngrijite și au suficient spațiu, unde se pot desfășura, atât în sezonul cald, cât și pe timpul iernii.
Conceptul grădinii zoologice ”Pădurea Verde”: ”Mai mult spațiu, mai aproape de animale” se poate regăsi în spațiul generos, unde sunt amenajate habitatele, în peste 6 hectare de teren.
În mijlocul naturii, vizitatorii găsesc un loc răcoros în zilele toride de vară. Mai mult decât atât, grădina este un loc ideal pentru copii și părinți. În colțul stâng de la intrare, spațiul este destinat micuților, prin locul de joacă amplasat.
Majoritatea vizitatorilor sunt mulțumiți de ceea ce găsesc la Grădina Zoologică din Timișoara și o consideră un loc perfect pentru copii, relaxare și timp petrecut în natură. Însă părerile sunt împărțite, iar unii vizitatori se întreabă: ”Unde sunt leii, tigrii sau girafele”? Vizitatorii în cauză se declară total nemulțumiți de numărul animalelor, curățenia din habitate sau lipsa mai multor plante, precum florile.