Ghimbirul este cunoscut pentru beneficiile sale, însă există situaţii în care nu ar trebui consumat sub nicio formă.
Potrivit specialiştilor, în anumite condiţii consumul acestui condiment poate agrava starea de sănătate, dar înainte de a vedea concret care sunt situaţiile în care ghimbirul trebuie evitat, iată câteva dintre beneficii:
1. Ghimbirul reduce greaţa cauzată de rău de mişcare sau chimioterapie, congestia, durerile de cap, crampele, bufeurile şi indigestia.
2. Combate inflamaţia, problemele circulatorii, artrita şi febra.
3. Protejează ficatul şi stomacul.
4. Ameliorează arsurile la stomac.
5. Stimulează sistemul circulator şi inima.
6. Componentele picante activează fluxul de salivă şi producţia de sucuri digestive.
7. Ajută la absorbţia unor nutrienţi esenţiali în organism.
8. Ajută în tratarea tulburărilor intestinale, elimină gazele intestinale, curăţă colonul.
9. Reduce durererile articulare şi musculare, atât intern cât şi local.
10. Are proprietăţi afrodisiace.
Cine trebuie să evite GHIMBIRUL: Persoanele cu tulburări de sânge
Ghimbirul stimulează fluxul de sânge, de aceea poate agrava starea acestor pacienţi. De asemenea, trebuie evitat ghimbirul cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenţie chirurgicală.
Ghimbirul este o rădăcină uimitoare pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, deoarece scade apetitul, accelerează metabolismul şi topeşte grăsimea. Prin urmare, cei care încearcă să câştige în greutate în mod natural ar trebui să-l evite.
Sursa: a1.ro