Germania se pregăteşte de război? Populaţia trebuie să-şi facă stocuri de alimente şi apă!

941

Germania vrea să-şi protejeze cetăţenii în cazul izbucnirii unui război, astfel încât a decis aplicarea unei serii întregi de măsuri cuprinse într-un Plan de apărare civilă, primul de la Războiul Rece încoace.

Planul, ce urmează să fie adoptat miercuri de Guvernul federal prevede, printre altele, ca populaţia să fie obligată să-şi facă stocuri de alimente şi de apă potabilă pentru 10 zile. Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care să necesite o ripostă la nivel naţional, dar evocă măsuri de precauţie pentru ca familiile să fie “pregătite în mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninţa existenţa şi care nu poate fi exclus în viitor”, informează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Printre priorităţi se numără şi susţinerea pe care populaţia civilă va trebui să o ofere forţelor armate în cazul unui astfel de eveniment.

Germania a ridicat nivelul de alertă după valul de atacuri şi atentate – dintre care două revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anunţat la începutul lunii că intenţionează să sporească resursele la care vor avea acces poliţia şi celelalte forţe de securitate.

În luna iulie, un document al Ministerului german al Apărării sublinia ameninţarea potenţială a Rusiei, o ţară care „a pus la îndoială în mod deschis pacea în Europa”, mai ales după anexarea Crimeei în anul 2014.

Germania a aprobat, la mijlocul lunii iulie, noi reglementări, care vor face ca Berlinul să îşi asume un rol militar mai important pe scena internaţională.

Planul pentru apărare civilă al Ministerului de Interne include o subsecţiune intitulată „Susţinerea forţelor armate” care sugurează reintroducerea serviciului militar – abolit în urmă cu cinci ani – ca o cale de a pregăti ţara în vederea unor eventuale mobilizări în cadrul NATO.

Guvernul a abolit serviciul militar obligatoriu în 2011, argumentând că nu mai este necesar din punct de vedere geopolitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.