-2.9 C
Timișoara
duminică 5 ianuarie 2025

Gelu Duminică vine la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul conferinței „Educație pentru toți? Sau despre educație incluzivă pentru toți copiii” – Seria „Conectați la Viitor”

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește un nou eveniment din seria „Conectați la Viitor”, o serie de conferințe de popularizare a științei deschise comunității. Acesta va avea loc pe data de 23 octombrie 2024, începând cu ora 12:30, în amfiteatrul A01, UVT. Invitatul special al acestui eveniment este Gelu Duminică, sociolog și expert în domeniul incluziunii sociale.

Evenimentul, intitulat „Educație pentru toți? Sau despre educație incluzivă pentru toți copiii”, își propune să abordeze provocările și oportunitățile unui sistem educațional echitabil și accesibil pentru toți copiii, indiferent de mediul social sau cultural din care provin. Gelu Duminică, cunoscut pentru eforturile sale de a promova echitatea și incluziunea socială, va oferi o perspectivă valoroasă asupra modului în care putem construi un viitor educațional mai bun.

Gelu Duminică este asociat al Agenției „Împreună”, un ONG dedicat incluziunii sociale și afirmării identității romilor, unde ocupă, din 2001, funcția de director executiv. A fost consultant al Agenției Naționale pentru Romi din cadrul Guvernului României între anii 2006 și 2007 și a activat în diverse comisii naționale, inclusiv în Comisia Prezidențială pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice și în Consiliul Economic și Social. Din 2013, Gelu Duminică este profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și autor a numeroase studii despre condiția romilor și a persoanelor aflate în risc de excluziune socială.

Conferința va include și o sesiune de întrebări și răspunsuri, oferind participanților ocazia de a se angaja activ în discuții și de a primi răspunsuri directe de la Gelu Duminică. Intrarea este liberă, iar evenimentul este deschis tuturor celor interesați de subiectul educației incluzive.

Pentru mai multe informații despre acest eveniment și despre seria „Conectați la Viitor”, vă invităm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale Universității de Vest din Timișoara, website și social-media.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

SEMNAL EDITORIAL: Euro – liantul stabilității, Ed. Academiei,2024.

În plină furtună suveranistă însoțită de criza politică în (prea) numeroase state europene, Editura Academiei ne amintește că moneda euro a împlinit 25 de...

Șefii CFR SA și-au umplut buzunarele de Crăciun! Cât au ,,umflat” oamenii din subordinea ministrului Grindeanu din indemnizațiile de membri ai Consiliului de Administrație

Guvernul a tăiat, pe motiv de austeritate, compensațiile studenților pe tren și ceferiștilor, dar a dublat indemnizațiile membrilor din Consiliul de Administrație al CFR...

Citește și :