(FOTO-VIDEO) VINVEST şi-a deschis porţile cu câte o poveste pentru fiecare

334

Vinuri, vinuri, vinuri,…. Veniţi oameni buni la vinuri.

Degustări din peste 250 de soiuri de vin, unde fiecare vin are povestea lui. Vinuri seci, demiseci, dulci sau semidulci, vinuri spumante cu particule de aur de 24 karate, vinuri ecologice, vinuri din Sicilia sau de pe Muntele Athos.

Cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, şi-a deschis porţile la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, unde 20 de producători vor pune pe masă pentru degustare peste 20 de soiuri de vin alb, roze sau roşii, cum e sângele, vinuri din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, sau de ce nu după cum mai spuneam de pe Muntele Athos sau vinuri Siciliene, multe dintre ele cu o vechime de peste 60 ani, dar şi multe surprize, nu va lipsi nici tombola, cumpărând un bilet de doar 25 lei.

„Trei zile de chin şi jale , de frumuseţe, de bucurie, de dragoste de iubire, pentru că tot ce este în sticlele de vin este numai pasiune, este numai dragoste, este numai iubire, iar cine duce lipsă de aşa ceva îi invităm să vină să-şi încarce bateriile.Avem şi noutăţile Salonului VINVEST,spumante cu particule de aur, vinuri biologice, vinuri din Italia, dar şi o cafea bună de băut între vinuri, pentru că întotdeauna ca să treci de la un vin la altul, acesta trebuie asociat. Sunt vinuri din toate regiunile ţării , dar şi vinuri din Banat, fiindcă ne identificăm cu Banatul, dar şi vinuri din Serbia, din Republica Moldova, din Grecia.

La noutăţi, alături de vin avem şi frumuseţea din Halkidiki, Amuriani fiind reprezentată cu ofertele turistice, dar şi vinul făcut de călugări din Muntele Athos, dar şi gastronomia Muntelui Athos, cu reţetele culinare făcute de călugări. Avem şi serviciile conexe, începând cu utilajele, sticle, dopuri, butoaie, zdrobitoare, prese, cisterne, pahare, enzime, etichete dar şi viţă de vie pentru cine doreşte să-şi planteze câteva fire” a spus Lucia Pârvu, organizatorul acestui salon.

Pentru prima dată un Imperator de 24 K, din Sicilia, vin spumant italienesc obţinut prin metodă clasică şi o compoziţie în care se regăsesc particule de aur de 24 karate. Vinurile italieneşti provin din două crame siciliene una din Tapani şi cealaltă din Camporeale.

Cum mai toate vinurile au câte o poveste nici vinurilor siciliene nu le lipsesc poveştile. Dar vinuri cu poveşti mai există şi la Crama Lacrimi de lună, care a venit din Drăgăşani, cu vinuri ecologice, cultivate pe un teren odihnit şi complet lipsit de îngrăşămine chimice.

„Am cumpărat în Drăgăşani o fermă, un fost IAS, ce nu a fost muncit de peste 20 ani, şi nu s-au folosit substanţele chimice, şi era păcat de pământul îla să bag eu în el substanţe chimice şi aşa mi-a venit ideea pentru ecologie. Lacrimi de lună,…..este, deoarece vinurile noastre sunt produse în viticultura bio-lunară, ceea ce înseamnă că ţine cont de fazele lunii în funcţie de lucrările ce le facem în vie şi în cramă”, a spus Mocanu Flori, reprezentantul Cramei Lacrimi de lună.

Vinurile ce au venit de pe Muntele Athos sunt făcute de călugări din nişte soiuri deosebite. Există reţete separate în funcţie de mănăstiri, fiecare mănăstire are reţeta ei proprie.Cel mai cunoscut vin de pe Muntele Athos este vinul roşu, însă se prepară mai toate felurile de vin.

Ca de fiecare dată, şi în ultimul timp în fiecare an nu lipsesc nici Cramele Cricova din Republica Moldova, care se află pentru a cincea ora la stand, cu vinuri vechi, proaspete, dar şi cu noutăţi.Ca şi noutăţi, două noi spumante şi două vinuri mai liniştite, cu soiuri de Shiraz şi Pinot Grigio. Există la stand şi vinuri de colecţie, de prin 1988, dar în premieră şi un nou tip de votcă.

Sunteţi aşteptaţi la Centrul de Afaceri Timişoara, astăzi până la ora 19,00, iar mâine de la 10,00 – 17,00.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.