14.1 C
Timișoara
sâmbătă 29 martie 2025

FOTO – VIDEO | Peisaj dezolant pentru poliști… Iată ce a mai rămas din „Dan Păltinișanu”, locul unde odinioară se strângeau peste 40.000 de suporteri!

Lucrările de demolare a Stadionului „Dan Păltinișanu” au început. Arena aproape că este de nerecunoscut. Scaunele îi lipsesc, o însemnată parte din tribune a fost demolată, iar macaralele sapă de zor.

Pe margini zac bucățile de beton spate din scări, iar scaunele care au mai rămas stau grămadă și așteaptă să fie demontate. Dacă până acum, părea că și-a pierdut deja spiritul de altă dată, peisajul pare să fie din ce în ce mai dezolant cu fiecare cupă de moloz și pământ scos din vehea arenă.

Cu toate acestea, suporterii poliști s-ar putea bucura de câte o bucățică din gazon, dar deocamdată nu se știe mai mult.

Autoritățile ar fi vrut să dea gratis scaunele de pe stadion, ca fiecare polist înrăit care și-ar fi dorit unul să-l fi putut lua acasă. Acest lucru nu este însă posibil pentru există un inventar, așadar piesele de mobilier care au rămas au fost și vor fi în continuare redistribuite la comunele din județ care își au nevoie de ele.

„În jur de 15.000 de scaune au fost solicitate și preluate de către aproape 70 de primării din județ, dar și alte obiecte care pot fi folosite în continuare. De asemenea, doi stâlpi ai instalației de nocturnă vor ajunge la Lugoj și doi la Șag”, a precizat Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.

Firma responsabilă cu demolarea stadionului este cea care transporta deșeurile de pe stadion. Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla cu ele, acestea vor fi duse în locuri avizate din județ.

Se zvonește că piatra casată ar putea fi refolosită pe alte șantiere de dumuri aflate în construcție, însă nu este nimic bătut în cuie.

 

Demolarea stadionului vechi și proiectarea pentru cel nou se vor face în tandem 
Demolarea stadionului ar putea să fie gata chiar înainte de termen, a precizat Simonis. Spargerea betoanelor și demontarea scaunelor este partea ușoară, mai dificil este transportul deșeurilor, a precizat șeful CJT.
Și dacă munca va fi gata înainte de termen cu o lună sau două, lucrările tot nu pot începe până când proiectarea noii arene nu este gata. Proiectarea durează opt luni din momentul semnării contractului. Același constructor va realiza proiectarea, dar și execuția noii arene. Construirea propriu zisă a noului stadion ar trebui să dureze doi ani și două luni. Noua arenă va costa 837 de milioane de lei.
Alfred Simonis, președintele CJT a menționat și că în paralel, Compania Națională de Investiții se află aproape de finalul etapei de analiză a ofertelor depuse și este posibil ca, în zilele următoare, să cunoaștem și numele constructorului. Dacă nu vor fi contestații, lucrările de construire a noului stadion ar putea începe chiar la sfârșitul anului 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Aleea Sănătății devine mai verde cu 75 de arbori

După Aleea Libertății, inaugurată în decembrie anul trecut în parcul Andrei Mocioni, Primăria Municipiului Timișoara amenajează Aleea Sănătății. Echipele municipalității încheie campania de înverzire a orașului cu...

Laura Bîlcea, fiica afaceristului Ioan Crișan, a fost trimisă în judecată la Timișoara

Laura Bîlcea, fiica afaceristului arădean care fost asasinat în urma exploziei unei bombe, a fost trimisă în judecată, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare...

Citește și :