Muzeul Satului Bănățean, un sălaș aș tradițiilor, a adăpostit de Sfântul Nicolae, un eveniment dedicat celei mai sacre tradiții românești și anume tăierea porcului. Deși ne mai despart vreo două săptămâni până la Ignat, bănățenii aflați vineri la Muzeul Satului au fost nerăbdători să guste din bucatele pregătite cu migală de războinicii culinari ai Muzeului Satului Bănățean.
Aceștia au înfruntat frigul și vremea urâtă pregătind mult iubitele bucate tradiționale specifice tăierii porcului: jumări, tocană, cârnați prăjiți sau fripți în jar, care lasă oricui gura apă. De miros nici nu mai pomenim!
Cei care au luat parte la evenimentul „Ignat în Banat” au mâncat pe săturate preparate tradiționale, au băut țuică fiartă pe șpoherț și s-au încălzit la flăcările grătarelor. Bucatele au fost delicioase.
Timișorenii au avut ocazia să descopere secrete „Țăranului SMART” cu prilejul conferinței cu teme etnice despre importanța conservării tradițiilor, susținută de Camelia Burghele, etnolog și antropolog cultural.
Îndestulați cu bucate tradiționale, timișorenii s-au bucurat de muzică populară cu atmosferă întreținută de doi îndrăgiți soliști folclorici Carmen Popovici Dumbravă și Dumitru Stoicănescu.
Ignat în Banat a fost despre menținerea tradițiilor, prietenie, relaxare, bucate tradiționale, dar și muzică bună.