10.1 C
Timișoara
luni 25 noiembrie 2024

FOTO – VIDEO | De ce oamenii longevivi păcălesc mai eficient cancerul? O incursiune marca Oncogen în lumea bolilor grave și o bună modalitate de a ne feri de ele

Vineri a avut loc o întâlnire a pasionaților de IT, medicină, dar și cercetare științifică. Evenimentul s-a desfășurat la clinica Oncohelp, cel mai modern centru de Oncologie din Regiunea de Vest. Evenimentul a fost un prilej bun de a schimba informații și cunoștințe în domeniu în ceea ce privește nutriția, cercetarea științifică, sau alte domenii precum știința rețelelor și a bazelor de date.

În cadrul întâlnirii s-au desfășurat două conferințe pe tema Longevității

Prima a fost susținută de Anton Kulaga, bioinformatician și cercetător în cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române. Acesta conduce o echipă de cercetare formată din oameni de știință și informaticieni. Tema cercetării este subiectul longevității tratat din perspectivă biochimică. Mai pe înțelesul tuturor, cu ajutorul analizelor de sânge, echipa de cercetare a găsit o modalitate pentru a determina slăbiciunile organismului uman. Mai precis predispozițiile la boli sau carențele.

Echipa de cercetare a studiat în detaliu domeniul, și au pus laolaltă informații pe acest subiect, colectate din bazele de date științifice.

Cu aceste informații, Grupul „Biologia Sistemică a îmbătrânirii”, condus de Anton Kulaga, își propune să îmbunătățească calitatea vieții, cu scopul de mării speranța de viață calitativă a populației, mai precis longevitatea. Practic, nu doar să trăim mai mult, ci și să fin sănătoși cât mai mult timp. 

Echipa de cercetători din cadrul Institututului de Biochimie al Academiei Române reprezentată de Anton Kulaga face parte gerontologul Aubrey de Grey, deosebit de cunoscut cercetător în biochimia științei îmbătrânirii. 

Pe același subiect a vorbit și antreprenorul timișorean Dan Fanu, specialist în IT

Cu ajutorul cunoștințelor sale acumulate în domeniul software, alături de alți parteneri din domeniul medical și HoReCa, Dan Fanu pune bazele unui proiect pilot numit Aevium.

Proiectul îndrăzneț, își propune să ofere o serie de servicii bazate pe analize medicale, nutriție și sport, dar și îndrumarea pentru un stil de viață mai sănătos pentru clienții interesați de a-și îmbunătăți calitatea vieții, dezvoltând astfel longevitatea. Proiectul are scopul de a-i îndruma pe cei interesați să ducă o viață mai sănătoasă.

Momentan programul de servicii în stadiul de pilot. De menționat este că acest program se adresează unui segment de populație cu venituri ceva mai însemnate, deoarece costul serviciilor este unul destul de ridicat.

„Acest serviciu-pilot pentru oprimizarea longevității și sănătății umane. Avem parteneri locali care ne ajută cu prepararea și livrarea alimentelor. De asemenea, avem și un parteneriat cu Bioclinica. Programul presupune o serie de analize genetice, dar și de sânge, odată la trei luni. Apoi urmează creearea unei scheme de nutriție și ajustarea stitlului de viață, adică renunțarea la obiceiurile proaste”, explică Dan Fanu, fondatorul programului de servicii, Aevium.
Dan Fanu a mărturisit că implementarea programului este una destul de dificilă, pentru că persoanele care fac parte din program nu se implică. Programul de servicii presupune monitorizarea organismului, ajustarea alimentației și a schimbarea stilului de viață, iar cei care deja fac parte din faza-pilot a acestui proiect nu recurg la aceste schimbări și nu sunt suficient de consecvenți.
Cu toate acestea, antreprenorul timișorean dorește să continue proiectul și caută o sursă de finanțare.
Octombrie, luna internațională a Longevității
Evenimentul face parte dintr-un proiect derulat de Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, în parteneriat cu BioCoderDojo Timișoara. Inițiativa își propune să îndemne la dezvoltarea noilor tehnologii, dar și să potențeze un schimb de informații în rândul specialiștiilor în știință și IT, cu scopul dezvoltării noilor tehnologii în lupta împotriva cancerului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cetatea Timișoarei avea 400 de dughene la anul 1660

După cum am arătat într-un episod anterior despre asediul cetății Timișoarei căderea acestei după un lung și istovitor asediu a schimbat soarta întregii regiuni...

Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia din fruntea PSD. Ce va urma la vârful partidului, după rușinea de la alegerile prezidențiale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus luni dimineața mai multor lideri PSD că demisionează din fruntea partidului după ce numărătoarea oficială a indicat că...

Citește și :