16.1 C
Timișoara
vineri 11 aprilie 2025

FOTO-VIDEO | Autoritățile fac primele demersuri pentru construirea Centrului de Recuperare Medicală din Lovrin

Proiectul Centrului de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie din Lovrin a fost lasat în cadrul conferinței „Resilient, integrated and accessible cross-border health services”, la care au participat autorități publice din domeniul sănătății din Timișoara, dar și parteneri din Ungaria. 

Centrul de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie din Lovrin este fructificarea parteneriatului cu autoritățile maghiare pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate. Proiectul reprezintă o investiție de aproape 11 milioane de euro. O mare parte din bani provin din fondurile transfrontaliere, PORR România – Ungaria. O parte din sumă, peste 7 milioane de euro provin din bugetul Consiliului Județean Timiș, accesați prin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„După zeci de ani în care investițiile au lipsit în Timiș în orice tip de infrastructură, iată că ele încep să se vadă și să primim bani atât în ceea ce privește finanțarea în infrastructura rutieră, dar și infrastructura sanitară (…) Iată, în câteva săptămâni vom deschide și ofertele și vom desemna constructorul pentru această nouă investiție atât de importantă în Timiș”, a declarat președintele Consiliului Județean Alfred Simonis.

Proiectul a fost prezentat de Managerul Spitalului Județean „Pius Brînzeu”, prof. dr. Dorel Săndesc.

„Recuperarea medicală este unul dintre cele mai deficitare ale medicinei. Tratăm, operăm, dar dacă pacienții nu beneficiază de recuperare, pacienții cu diverse patologii se expun riscului ca rezultatul final să fie compromis, mulți să rămână cu handicap și asta este un handicap atât personal, cât și familial și social pentru că și costurile cresc foarte mult. Statisticile OMS și alte instituții, arată că aproximativ o treime din pacienți, dintre oamenii dintr-o comunitate, au nevoie de un serviciu de recuperare.

Ciferele sunt mari, dacă ne raportăm la județul Timiș, dar că serviciile medicale din Timișoara primește mai mulți pacienți și din afara județului Timiș, deci este o nevoie foarte mare. Noi ca spital am susținut această necesitate pentru că avem un profil complex cu multe patologii unde avem nevoie de recuperare și avem nevoie de acest serviciu medical pentru pacienții noștri”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean „Pius Brînzeu” din Timișoara, cu prilejul declarațiilor de presă.

Centrul de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie din Lovrin este prevăzut cservicii de ambulator, terapie cu apă termală, dar și o piscină modernă cu acoperiș de sticlă retractabil. Centrul va avea o spurafață de 1200 metri pătrați, 21 de saloane, 42 de paturi de spital și 16 paturi pentru consultații/tratamente.

Perioada de implementare a proictului este de 36 de luni, iar centrul ar putea fi gata în anul 2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

STUDIU DE CAZ: DIAGNOSTICAREA PROBLEMELOR ROMÂNIEI “STRĂINUL DIN INTERIOR” de VICTOR NEUMANN

Ediția în limba sîrbă comentată de Prof. dr. GROZDANKA GOJKOV Membru al Academiei Sîrbe de Științe ale Educației din Belgrad Cartea Străinul din interior de Victor Neumann...

Anunț proiecte culturale – Primăria Ghiroda

Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna...

Citește și :