Tot mai mulți oameni fără adăpost cerșesc pe străzile Timișoarei. În ultima săptămână, peste 80 de persoane au fost prinse, apelând la mila timișorenilor.
Dintre toți, 78 au fost duși la Sfântul Francisc, centrul Direcției de Asistență socială. Șase din cei peste 80 și-au luat cu ei copiii la cerșit. Aceștia au fost predați la DGASPC Timiș.
Cerșetoria rămâne o problemă publică greu de stopat. Deși cerșetorii primesc amenzi, aceștia nu le plătesc. Ei pot să stea un anumit timp în centre, însă acestea nu au pârghiile legale pentru a-i reține. Deși în centrele de îngrijire socială cerșetorii pot beneficia de adăpost, hrană și haine, aceștia preferă să iasă din nou în stradă și să cerșească în continuare.
Ce pot face cetățenii ca să stopeze fenomenul cerșetoriei?
Timișorenii nu trebuie să le ofere bani persoanelor care cerșesc. Mulți dintre aceștia au fost prinși cu sute de lei câștigați din mila publică.
„Poliția Locală Timișoara face apel din nou către cetățeni sa nu le ofere bani deoarece în acest fel ii menținem în strada, unde prefera sa facă mai mulți bani decât orice alta persoană care muncește legal, unii dintre ei fiind depistați la ei cu sute de lei făcuți în doar câteva ore de cerșit. Polițiștii vor acționa în continuare pentru luarea masurilor legale, dar fără sprijinul populației acest fenomen nu poate fi diminuat”, transmit polițiștii locali.
Cerșetoria nu poate fi stopată fără sprijinul populației.