3 C
Timișoara
miercuri 13 noiembrie 2024

Finanțarea și garantarea proiectelor de investiții este la îndemâna oricui Video

Azi de dimineață a debutat la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș din bulevardul Eroilor de la Tisa o conferință regională cu mare impact asupra mediului economic. În special cei ce vor să-și extindă afacerea și nu au suficiente fonduri proprii au nevoie de diverse modalități de finanțare și de garantare a acestor investiții.
Observând acest interes în domeniu și pentru a nu pierde oportunitatea de a se întâlni față în față cei ce au întrebări și au nevoie de bani cu cei ce au acces la bani dar și răspunsuri la nedumeriri Revista REPORTER ECONOMIC în parteneriat cu FNGCIMM și Banca Transilvania au organiat acest workshop sau conferință despre programele de finanțare a afacerilor. Evenimentul la care s-a alăturat și Camera de Comerț prin președintele executiv Florica Chiriță a adus cele mai noi informații în domeniu chiar de la cei ce lucrează cu aceste date.

Evenimetul a avut ca temă principală: „Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru intreprinderi mici și mijlocii”.
Principali vorbitori au prezentat câteva din proplemele cele mai frecvente de care se lovesc în activitatea lor.

Alexandru Petrescu director general al Fondului Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN a fost principalul invitat la discuții și a prezentat pe scurt succesele de până acum a programelor și modalitățile de a depune noi cereri pentru certificate de garantare.

Gheorghe Lăpădat din poziția de director adjunct al FNGCIMM SA IFN a explicat despre sumele ce au fost alocat până acum.
Director general adjunct al CRFIR 5 din zona de Vest Iulian Bucătaru a vorbit despre perspectivele dezvoltării rurale dacă sunt fonduri garantate de stat. Cu toate că s-a trecut peste multe impedimente birocratice încă mai apare acel fenomen ce se poate transforma în supra-grantarea unei afaceri ce poate fi și o frână în investiții.
A mai luat parte de asemenea Adrian Pășcuță director al Otimmc și Dorin Predescu din parte băncii Transilvania.

Întâlnirea a avut ca scop și să prezinte o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.
Cele mai importante programe ce pot fi pomenite sunt:
-Programul START-UP NATION 2018 – Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate după data de 31.01.2018, având domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.
-Programul IMM INVEST ROMÂNIA – Un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constând în acordarea de facilități de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și / sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.
Principalele Teme de discuții s-au axat pe următoarele subiecte:
-Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.);
-Accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA;
-Instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor;
-Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare;
-Rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri. Produse și soluții inovative;
-Modele de succes în antreprenoriat (reprezentanți ai IMM-urilor care au reușit aplicând Programul Start Up Nation 2017);
-Piața de consultanță juridică și fiscală dedicată dezvoltării companiilor de orice fel;
-Consultanță pentru accesarea fondurilor europene.
Inițiativa de a duce laolaltă pe toți cei ce se ocupă cu gestionarea acestor fonduri și cei ce au nevoie de informații sub egida unei reviste de specialitate economică este mai mult decțt eficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Timișoara are un nou Consiliu Local / VIDEO

Alegerile locale pentru a desemnat consilierii și edilii ce vor conduce municipalitatea încă un mandat au avut loc la începutul verii. Dar abia acum...

Cadre didactice din UPT, laureate ale burselor ANIS 2024 pentru inovație în educație

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Burselor ANIS, acordate de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, care recompensează cadrele didactice...

Citește și :