Mii de porții de papricaș au dat în clocot, în cele mai voluminoase ceaune, timp de ore întregi. Pofticioșii s-au putut bucura de un papricaș tradițional și autentic ardelenesc, făcut din carne de oaie, vită sau porc. Bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul papricașului, atunci când este preparat: ”Papricașul se prepară din carne, ceapă, morcovi, ardei, roșii, paprica și, bineînțeles, trebuie să punem mult suflet. Acesta este secretul gustului”, declară unul dintre comercianți.
Nici al doilea protagonist al festivalului, nu s-a lăsat mai prejos. Vinul fiert, în starea lui naturală sau mustul, a fost adus direct din cramele producătorilor. Unul dintre cele mai apreciate și vândute soiuri de vin a fost cel roșu, spun vânzătorii. Preparatele din carne de porc, micii, cârnații și frigăruile nu au lipsit nici ele, alături de halbele de bere. Copiii însă au preferat produsele dulci, din ciocolată, halvița tradițională, gogoșile americane și vata de zahăr. Festivalul s-a aflat la cea de a-8-a ediție, iar organizatorii evenimentului, împreună cu primarul orașului, declară că acest festival se bucură de un real succes, în fiecare an.
Atmosfera sărbătorii a fost întreținută de zeci de soliști și dansatori profesioniști. Sâmbătă, după deschiderea oficială de la ora 13, au urcat pe scenă ansamblurile Brestoviceana, Secăşana, Moşniţeana, Hora Belinţului, Izvoraşul din Buziaş, Dukat din Serbia, Bălgărce din Vinga, Datina din Ghiroda, Vermeşana, Caraşul din Grădinari, Sorocul, Formaţia de dansuri a Şcolii generale Tomeşti, Ansamblul Maghiar Tormac, Bocşana, Ramna, alături de soliştii Adrian Stanca, Traian Barbu, Lia Lungu, Mircea Cărţişorean, Viorica Ciurescu, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboş, Ramona Ilieşi Drăgan, Oana şi Raluca Stanca, Ionela Iova, Daliana Tătar, Sebastian Râmneanţu, Remus Grosu, Ioan Beschiu, Bogdan Medelean, Ramona Miheţ, Renate Binkitsch, Alina şi Dani Stancu, Roxana Todorescu, Cristina Teo Dora, Daniela Ploia, Denisa şi Sorinel Pârvoni.
Și ziua de duminică a avut un bogat program artistic, susţinut de ansamblurile folclorice Doina Banatului, Junii Petrileni, Armenişana, Boldureanca, Pusta Banatului din Timişoara, Bujoreana, Cununa Veţelului, Dukat, Junii Biledului, Sarafoleana, Florile bârzavei din Gătaia, orchestra şi soliştii Şcolii Populare de Arte Timişoara – dirijor Iosif Calmar, formaţia de tineret a ansamblului Banatul – Banatul Junior, precum şi de soliştii Valeria Arnăutu, Carmen Biruiescu, Alina Ştefănescu, Deian Milovan Keba, Codruţa Măgureanu, Florin Bojin, Ştefan Isac, Mariana Şuşca, Ion Alexandrescu, Daniela Văcărescu, Ionela Bădălan, Florica Franţ, Otilia Radu, Carmen Ienci, Maria Hurduzeu, Nelu Blidariu, Răzvan Timiş, Ana Maria Cornean, Iasmina Iova, Adela Jurchescu, Adriana Curtu Voaidoş, Andrei Calotă, Lavinia Buru, Adrian Căţăl, Mădălina Trion, Andrada Iova, Patricia Pepa, Floare Hojda Tomoioagă, Roxana Chiriţă, Lorena Nica, Cătălin Chişărău, Dorian Rain, Ovidiu Simici, Rusnac Maria Anesia.