Femeia cu coronavirus rămâne internată pe secţia specială din Spitalul „Victor Babeş”

209

Femeia care a fost testată pozitiv pentru coronavirus, vineri, de laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara va fi izolată în secţia specială a spitalului, în timp ce şase contacţi apropiaţi cu care aceasta s-a întâlnit de la revenirea în ţară, din Bergamo, au fost anunţaţi şi vor fi testaţi, cel mai probabil mâine, de acelaşi laborator.

„Femeia va fi izolată în secţia de coronavirus, unde i se va administra medicaţie antivirală conform protocoalelor OMS şi simptomatică. Înainte de a părăsi spitalul, i se vor efectua două probe de coronavirus şi va fi externată doar dacă acestea vor fi negative. Ca simptome, femeia are o tuse nu foarte intensă, fără febră, fără dificultăţi de respiraţie. Contacţii nu vor fi aduşi la spital pentru a fi recoltaţi, ci rămân în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) îi va recolta, potrivit protocolului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

În cadrul Comitetului pentru situaţii de urgenţă convocat, vineri după-amiaza, de prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, şefa DSP Timiş, Cornelia Cismaş-Malac, a anunţat că o anchetă epidemiologică este în desfăşurare, până acum existând şase contacţi apropiaţi.

„Doi sunt părinţii femeii, care locuiesc în Lugoj şi patru sunt prieteni (din Timişoara – n.r.). Personalul DSP Timiş se află pe teren, au luat legătura cu aceste persoane pentru a fi evaluată starea lor de sănătate. Dacă vor fi asimptomatice, li se va recolta proba pentru testarea coronavirus. În această perioadă vor fi izolate la domiciliu până la obţinerea rezultatelor testării. Recomandăm ca aceste persoane să fie sub supravegherea Jandarmeriei. Femeia nu se afla în monitorizare, pentru că a fost în Italia înainte de instituirea carantinei”, a afirmat Cornelia Cismaş-Malac.

Potrivit DSP Timiş, vecinii din blocul în care locuieşte pacienta nu sunt consideraţi contacţi apropiaţi, întrucât virusul se transmite doar prin contact direct cu secreţiile rezultate din tuse sau strănut, la mai puţin de doi metri distanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.