Fără note, teme și premii la final de an! În ce școală din Timișoara se învață ca în America

886

Peste 100 de elevi care învaţă într-o şcoală din Timişoara nu primesc note, teme pentru acasă şi nici premii la finalul clasei, fiind înscrişi în alternativa educaţională Step by Step, dezvoltată în SUA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copiii înscrişi la Şcoala Generală Nr. 20 din Timişoara, care aparţine de Colegiul Tehnic Electrotimiş, în clasele pregătitoare I, II, III şi IV învaţă ca în unele unităţi de învăţământ din America. Nu trebuie să-şi care ghiozdanul plin cu manuale şi caiete la şcoală, pentru că nu primesc teme pentru acasă.108 elevi studiază în cele cinci clase Step by Step (Pas cu Pas – n.r.), o alternativă educaţională la clasele tradiţionale din şcolile din România, unde învăţătorii nu au catalog la îndemână şi nici pix roşu.

Dana Vicaş este învăţătoare în clasele Step by Step de 21 de ani, încă din momentul în care această alternativă educaţională copiată din America a fost introdusă în şcolile din Timişoara. Alternativa educaţională a fost adusă în România în urmă cu 26 de ani de către Fundaţia Soros România, iar în anul 1998 a fost preluată de ONG-ul Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională.

“Step by Step a intrat în România ca o alternativă socială, pentru părinţii care muncesc. Asta pentru că în clasele din această alternativă educaţională programul este de opt ore pe zi, iar părinţii care nu-şi permiteau să plătească o bonă sau să dea copilul la un after school, aveau posibilitatea de a-l înscrie la Step by Step”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dana Vicaş, care este coordonatorul claselor Step by Step de la Şcoala Generală Nr. 20, aflată în Ciarda Roşie.

Între timp, tot mai mulţi părinţi au început să devină interesaţi de modul de predare din clasele Step by Step. În clasele alternativei educaţionale nu există bănci, ci copiii sunt împărţiţi pe mese, numite centre de studiu, astfel că lucrează în grupuri mici. De altfel, mobilierul din lemn are dimensiunile potrivite pentru nivelul de vârstă şi este distribuit în clasă. Mai mult, niciun elev nu este trecut la tablă.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.