Sala Adam Muller Guttenbrunn a fost astă seară gazdă e expoziţiei de pictură “Fantasticul”, aparţinând membrilor Atelierului de Pictură Andrei Moga din Timişoara.
Andrei Moga, un pictor pompier, cu două meserii total diferite care se îmbină foarte bine una cu alta, într-o simbioză perfectă, fiindcă pompierul care ia contact cu imprevizibilul şi vede foarte multe, vede prin artele vizuale un loc de refugiu, de regenerare, o viziune mai altfel a lucrurilor.
“De un an am decis să îmi fac un atelier prin care toţi cei pasionaţi de pictură, desen şi arte vizuale să vină alături de mine. Am reuşit să deschid azi o expoziţie cu un număr de 45 de lucrări ale lor, sub denumirea “Fantasticul”, cu lucrări în ulei pe pânză, sub coordonarea mea. Lucrările mi se par foarte interesante , mai ales pentru vârsta autorilor, între 6 și 60 de ani. Aceşti oameni sunt din toate meseriile, de la doctori, farmacişti, ingineri şi până la poliţia de frontieră, toţi iubitorii de frumos şi de artă. I-am luat alături de mine, pe viitor dorind să mă extind, fiindcă spaţiul actual nu îmi mai permite desfăşurarea activităţii. Vreau să invit, într-o expoziție viitoare, şi alţi artişti care să se implice alături de mine pentru a putea deschide împreună o şcoală de arte, fiindcă îmi doresc mai multe expoziţii. Consider că Timişoara ca oraş are nevoie de aşa ceva , mai ales acum cand Timişoara e Capitală Culturală Europeană, şi sper că şi cei implicaţi în asemenea evenimente să fie interesaţi de artă”, spune Andrei Moga, curatorul expoziţiei.
A absolvit aproape toate formele de artă, de la şcoli generale, până la facultate, are mai multe expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate, personale şi de grup. Are sute de lucrări, multe dintre ele fiind prin colecţii particulare, din Australia până în Europa. Pentru Andrei, în afară de faptul că este o formă de relaxare, pictura mai este şi o pasiune, în care te regenerezi, te reculegi, undeva unde timpul nu contează.