1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

EXPLOZIV! Pensionarii MAI din fruntea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor au intrat în vizorul DNA! Valabil şi pentru liderii din Banat!

Tensiunile din cadrul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), care reprezintă interesele a circa 40.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, au ajuns la cote maxime. Asta, după ce actualii lideri, majoritatea pensionari, şi-au exprimat intenţa de a candida la alegerile de luna viitoare, pentru a încerca să obţină noi mandate în fruntea organizaţiei. Lupta pentru putere se anunţă apriga, în condiţiile în care numărul de locuri din Biroul Executiv Central (BEC) se reduce de la 9 la 5 membri.

În loc ca aceste locuri sa fie completate cu membri de sindicat activi, care iau contact cu munca de poliţie în fiecare zi, acestia au decis să-şi facă contracte individuale de muncă, care au fost semnate între ei, avand în vedere că preşedintele sindicatului, Marin Gruia, a refuzat să le semneze. Prin contractele de muncă încheiate abuziv, fără să existe prevederi statutare în acest sens, şi-au stabilit salarii de peste 7.000 lei net/lună din cotizaţiile membrilor de sindicat, la care se adaugă si pensii de peste 4.000 lei/lună. Desş liderii teritoriali au fost informaţi de aceste ilegalităţi la toate întâlnirile organelor de conducere, aceştia nu au dispus măsuri de revocare din funcîiile de conducere a celor vinovaţi”, se precizează într-un memoriu ajuns la filialele sindicale din teritoriu.

Potrivit colegilor de la impactpress.ro, în prezent, la DNA există o plângere penală (Dosar nr. 455/P/2015), cu privire la mărirea ilegală a salariilor de membrii BEC ai SNPPC. Dosarul a fost preluat de la Parchetul ICCJ în anul 2015. Plângerea a fost făcută de fostul membru BEC Constantin Lovin, în anul 2013. În dosarul respectiv, unde s-a început urmărirea penală în rem, Parchetul ICCJ a dispus efectuarea unei expertize contabile judiciare, prin care s-a constatat ca membrii BEC, cu excepţia preşedintelui Marin Gruia, au încasat în plus faţă de drepturile salarile care li se cuveneau circa 350.000 lei, adică aproximativ 80.000 euro.

Aşa cum se prezintă în prezent conducerea SNPPC, aceasta este formată din 5 pensionari şi 3 poliţişti, ceea ce face ca sindicatul să se prezinte mai degrabă ca un sindicat al pensionarilor şi nu al politiştilor. După modificarile la Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului, acesta poate fi reprezentat doar de un alt poliţist ales sau desemnat de organizaţia sindicală din care face parte. Astfel, se pune întrebarea normală: care este rolul pensionarilor în conducerea sindicatului, daca legea le interzice să mai reprezinte politiştii?

Având în vedere că pensionarii din SNPPC şi-au depus din nou candidaturile pentru un nou mandat la conducerea SNPPC, la alegerile din perioada 17-20 noiembrie 2016, membrii de sindicat trebuie să reacţioneze şi să impună liderilor din teritoriu să aleagă oameni din sistem, politişti activi, care să le reprezinte interesele. Altfel, SNPPC tinde să se transforme într-un sindicat condus de pensionari, susţinuti de unii lideri din teritoriu, cu anumite interese, dar nu pentru membrii de sindicat sau pentru opinia publică”, se menţionează în memoriul care-i pregăteşte pe poliţişti pentru viitoarele alegeri.

Este interesant de văzut dacă poliţiştii pensionarii vor fi atat de abili încât să-i manipuleze pe poliţiştii activi din teritoriu, în aşa fel încât sinecurile lor să fie prelungite pentru un nou mandat de 5 ani.

Sursa: impactpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În premieră Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara intră în clasamentul instituțiilor românești

A apărut cel mai nou metaranking al instituțiilor românești de învățământ superior, realizat pe baza rezultatelor lor în cele mai importante clasamente internaționale în...

Primii fulgi de nea se aștern peste Banat

După o săptămână de vreme rece, ploi și vijelii, în această după-amiază a început să ningă, însă cu lapoviță. Primii fulgi de zăpadă se...

Citește și :