Eveniment inedit lângă Timișoara! Muzica etno, în toate culorile ei, va răsuna pe malul Timişului, la “Câta Festival”

278

„Câta Festival” se află la prima ediţie şi aduce artişti celebri, în apropiere de Timişoara, pe malurile Timişului. Vara asta va fi mai colorată şi mai răcoroasă, datorită festivalului organizat la Şag.

Muzica etno, în toate culorile ei posibile, va răsuna în cele trei zile, atât pe cele două scene, cât şi în jurul focurilor de tabără. Spectatorii vor putea asculta muzică etno-jazz, etno-rock, etno-pop, psycho-folk, etno-folk, neo-folk sau folk-urban.

Ideea unui astfel de festival le-a venit celor de la Asociația Culturală „La Căpițe”, festivalul desfăşurându-se între 24-26 august. Pe scenă vor urca atât artiști români, cât și artiști din Turcia, Serbia și Bulgaria. Line-up-ul sună cât se poate de bine: Baba Zula, Domino, Rodion G.A., Subcarpați, Pero Defformero, Nelu Vlad & Formația Azur, Kottarashky & The Rain Dogs, Survolaj și Impex.

Serile se vor încheia cu cântări acustice la foc de tabără, invitații fiind Artan & Suedezu’, de la Partizan, Călin Pop, de la Celelalte Cuvinte, și Berti Barbera & Nicu Patoi. Nu va lipsi nici spectacolul de teatru cu măşti al trupei Auăleu.

“Este un festival de muzică etno, un festival haios şi cu talc, ca o ghicitoare, cu alăturări de trupe, fără a avea un DJ, şi nici o linie clasică. Pe scenă vor urca în fiecare seară câte trei artişti, şi noutatea pe care noi o introducem, şi se pare că doar festivalurile de jazz, nu o să avem bumţi-bumţi. Atât de haioşi şi de interesanţi sunt protagoniştii fiecărei seri, încât după îţi trebuie <câta> să meditezi.”, a spus Radu Hambaraş, Asociaţia Culturală “La Căpiţe”.

Va exista o zonă de campare, pentru cine merge cu cortul. Sunt aşteptaţi, de asemenea, timişorenii cu biciclete şi, cu toate că întrarea va fi 30 lei / zi, sau 75 lei/3 zile, aceştia nu vor plăti intrarea. La fel, cei din comună, vor intra pe bază de buletin, iar copiii până la 14 ani, tot gratuit.

Din meniul evenimentului nu vor lipsi: mici, virşlii de Podele, platoul de luat la coasă, caş cu roşii, slăninuţă cu ceapă, gulaş la ceaun, porumb fiert sau fript pe jar, iar în prepararea produselor speciale se vor implica şi locuitorii Şagului.

“Este primul festival pe care îl organizez în Şag de un an de când am ajuns primarul comunei, care sperăm să rămână un festival de tradiţie şi ne dorim ca în următorii ani să fie de o anvergură şi mai mare. Locaţia este una superbă, pe malul Timişului, o locaţie deosebită, vom ajuta la organizare, ce ţine de salubritate, de pompieri. Pe lângă pensiunile din comună mai există şi un spaţiu de campare cu corturi. În ceea ce privește transportul, în afara de bicicletă, doritorii au la dispoziție transportul public, taxiurile, iar cei care vin cu bicicleta ca şi locuitorii comunei , vor intra gratuit. Vor exista toalete ecologice şi ghene de gunoi,” a spus primarul comunei Şag, Flavius Roşu.

Festivalul este susţinut şi de către Consiliul Judeţean Timiş cu suma de 85.000 lei. Timişul are deja 5 festivaluri, care se pare că ating toate sferele, festivaluri susţinute şi de CJ Timiş.

“Este ceva inedit pentru Şag, ceva cu cort, ceva cu folk, ceva etno, ceva nou în peisaj. În ce ne priveşte ca şi Consiliu Judeţean, am zis să îi dăm girul să vedem dacă este o reuşită, noi sperăm să fie, astfel ca de la anul să putem creşte finanţarea precum celelalte festivaluri ce le susţinem şi ar trebui să ne cam oprim fiindcă dacă vrem să aibă puţin succes, ai nevoie de nume, pentru a aduce nume, ai nevoie de bani, iar dacă ne întindem nu va fi o reuşită, de aceea încercăm să ne axăm pe anumite festivaluri care au început să devină viabile pentru timişoreni, pentru timişeni, pentru a-i sprijini şi ajuta în continuare,” a spus Adrian Negoiţă, consilier judeţean.

“Mă bucur că se întâmplă la Şag, pentru prima dată o chestiune foarte interesantă, de fapt e un festival organizat pentru timişoreni, pentru timişeni, şi e bine că actuala conducere a primăriei este deschisă pentru astfel de evenimente şi sper să devină tradiţie, iar lucrurile să iasă bine, şi prin asta are de câştigat atât Timişoara, cât şi Şagul, dar mai ales toată zona,“, a spus Adrian Orza, consilier al Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.