Eroii daco-români contra supereroilor occidentali. În curând și la Hollywood

643

De 1 iunie, copiii Timișoarei au putut asista la lansarea, în premieră, a unui volum de povestiri. De istorie, istorie românească, și de grafică excepțională. De la „Povestirile istorice” ale lui Dumitru Almaș, ilustrate de Valentin Tănase, o asemenea carte nu a mai apărut în România.

Autorul, istoricul târgoviștean Vasile Lupașc Sfinteș, este cel care a semnat și memorabilul roman „Răstignit Între Cruci”, despre Vlad Țepeș, roman care va sta la baza unui film artistic ce va fi produs, în viitor (contractul fiind deja semnat),  la Hollywood.

De altfel, Vlad Țepeș și demantelarea imaginii de Dracula create voievodului român, în Occident, după apariția cărții lui Bram Stoker, stă în centrul activității lui Vasile Lupașc. Romanul de care v-am vorbit, romanul în engleză „Dracula. The Engraved Chest of Time”, cărți audio, povestiri pentru copii, teatrul radiofonic ” „Viața și Dupăviața lui Vlad Vodă Țepeș” (cu o distribuție uluitoare: Mircea Albulescu, Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Maria Ploaie, Mihai Mălaimare, Mihai Dinvale, Eugen Cristea), filmul documentar artistic „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”.

Cartea lansată de 1 iunie la Timișoara, „Marea Carte cu Eroi”, cuprinde o primă serie de povești din istoria neamului daco-românesc. O poveste din preistorie, urmată de altele despre Burebista, Decebal, Tarbos (un lider, practic necunoscut nouă, al dacilor liberi, în vremea Daciei Romane), Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare. Povești ilustrate cu un talent extraordinar și o acuratețe incredibilă de rusul Andrei Pervuhin și Cristian Stanciu. O carte superbă, apărută la Editura Ler din Târgoviște, într-un format uriaș (aproape un A3!).

Completată, la final, de o secțiune în care copiii pot scrie propria poveste, de explicații științifice ale unor consultanți istorici și de un dicționar de termeni de specialitate, cartea ne anunță apariția celui de-al doilea volum, dar și, la 1 Decembrie a.c., a unei reviste periodice de benzi desenate: „Drăculea”.

Poate, astfel, prin aceste apariții, copiii români, invadați virtual de supereroi gen Ben 10,  își vor mai apleca atenția și asupra eroilor neamului lor (și-al nostru).

Cartea poate fi găsită, în Timișoara, la librăria „La Două Bufnițe” (Piața Unirii nr. 11) sau comandată pe site-ul realdracula.com.

marea-carte-cu-eroi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.