Elevii din Timișoara sunt nevoiți să meargă la cursuri după-masă, din cauza lipsei de spațiu

384
liceul pedagogic

Instituțiile de învățământ din Timișoara se luptă cu lipsa spațiului necesar. Din cauza acestui impediment, în anumite școli, elevii trebuie să își desfășoare activitatea începând cu ora 12.00 sau chiar 14.00. Printre instituțiile cu lipsă de spațiu amintim Liceul Grigore Moisil și Liceul Pedagogic din Timișoara.

Liceul Grigore Moisil a primit, pentru soluționarea acestei probleme, un spațiu util pentru clasele pregătitoare. Astfel că patru clase pregătitoare de elevi își vor desfășura activitatea pe strada Aluniș, în clădirea școlii Antim Ivireanul. În ceea ce privește lipsa spațiului la Liceul Pedagogic, nu s-au identificat soluții până acum.

”Nu am reușit să identificăm, împreună cu Primăria municipiului Timișoara, nici o clădire în care să poată funcționa clasele de copii. Prin urmare, clasa a VI-a și a VII-a vor funcționa în regim de după-amiază. Din păcate, până nu se finalizează lucrarea, pe care Primăria o are deja pe ordinea zi, și care cel mai probabil se va soluționa cât de curând, nu există soluții pentru aceste clase. Am rugat Liceul Pedagogic, iar conducerea a promis că elevii care sunt nevoiți să vină după-amiază, vor intra în sală după clasele a IV-a. Astfel elevii vor începe cursurile la ora 12.00, nu la ora 14.00 și vor termina la ora 18.00, nu 20.00”, declară Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Primăria încearcă să soluționeze problemele și lucrările din Liceul Pedagogic. Un prim pas este ca internatul pe care acesta îl deține să fie compartimentat și renovat pentru înfiinţarea a șase săli de clasă.

Din păcate această problemă a spațiilor durează de trei ani în Timișoara, ba chiar s-a agravat. În următorii ani, conducerea ISJ preconizează că situația va fi și mai dificilă din acest punct de vedere, în anumite unități de învățământ. Una dintre cauze este faptul că, la nivel legislativ, se va face o modificare în ceea ce privește înscrierea elevilor în învățământul primar. Datorită acestei modificări, școlile nu vor putea să își propună, prin planul de școlarizare, să înființeze mai multe clase decât le permite spațiul deținut, adaugă Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.