Electronics Summer University la Timișoara. Politehnica își recrutează viitorii studenți

167

60 de elevi de liceu sunt așteptați la Universitatea Politehnica din Timișoara în cadrul Electronics Summer University. Instituția de învățământ superior timișoreană derulează în perioada 21.08.2017 — 03.09.2017 programul Electronics Summer University. Conferința de deschidere va avea loc luni, 21.08.2017, ora 10:00, în Amfiteatrul K1, etaj 1, bul. Vasile Pârvan, nr. 2B. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și își propune ca în fiecare an să aducă la școala de vară câte 60 de elevi de clasa a XI-a, din liceele eligibile.

Electronics Summer University are ca scop principal promovarea învățământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului școlar și a conștientizării importanței studiilor superioare. Proiectul este finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE. Opt instituții de învățământ superior din sistemul public au fost acceptate pentru a desfășura programe de vară tip punte, Universitatea Politehnica Timișoara obținând cel mai mare punctaj.

După cum se precizează pe site-ul Ministerului Educației Naționale, activitățile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior.

‘Activitățile esențiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se împart în două categorii. Cele mai numeroase aparțin de sfera academică unde elevii participă la cursuri teoretice și interactive, menite să le stârnească interesul și să le consolideze cunoștințele. A doua categorie de activități implică training-uri și workshop-uri non-formale menite să le dezvolte abilități din afara sferei academice. Împreună cu membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) și a experților în consiliere care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) urmărim să creem un mediu interesant și educativ pentru participanți.’, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa.

Conducerea și cadrele didactice din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, precum și studenții membrii ai Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații au mai desfășurat în anii anteriori activități dedicate elevilor de liceu, având experiență în acest sens.

Este important de menționat că se acordă o atenție deosebită siguranței și securității liceenilor participanți. Astfel, spre exemplu, este solicitat acordul scris al părinților/tutorilor legal instituiți, iar elevii sunt informați și instruiți în legătură cu regulile ce trebuie respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.