2.1 C
Timișoara
miercuri 22 ianuarie 2025

Echipa UPT a triumfat la Paris FOTO

TimTech a câștigat finala competiției „Course en Cours”
Dacă anul trecut, la prima participare a unei echipe românești în concursul „Course en Cours”, echipa Universității Politehnica Timișoara, T-Motion, a ajuns doar până în sferturile de finală ale competiției, anul acesta studenții timișoreni și-au luat revanșa, clasându-se pe primul loc în finala interuniversitară.

„Course en Cours” este o competiție originală, centrată pe științe și tehnologii, organizată sub egida Renault Group, Dassault Systemes și a Ministerului Educației Naționale pentru Învățământ și Cercetare din Franța.

În vederea concursului, studenții și-au imaginat mașina de mâine, luând în considerare know-how-ul inginerilor de astăzi și folosind aceleași instrumente și procese tehnologice ca și profesioniștii. Practic, echipe de patru, șase elevi sau studenți au fost responsabili pentru proiectarea, fabricarea, testarea și rularea unui vehicul. Totul sub atenta supraveghere a cadrelor didactice.

În finala care s-a disputat miercuri, 5 iunie, la stadionul Charléty din Paris, au luat parte 34 de echipe, dintre care 12 la etapa interuniversitară. Echipele prezente în finală au fost stabilite în baza unor selecții preliminare, dintr-un efectiv de 145 de echipe.

Pe lângă tematica tehnică (proiectare aplicativă în domeniul automotive, probe, CAD, programare PLC, fabricație, testare prototip, viteza și precizia în rulare, calitatea design-ului), în competiție au fost punctate și prezentarea echipei, dar și marketingul produsului.

Echipa de anul acesta a Universității Politehnica Timișoara, TimTech, este formată din studenții Sebastian Micu, anul II, Facultatea de Mecanică, Ioan Michiș, anul II, Facultatea de Arhitectură, Adela Păsat, anul I, Facultatea de Mecanică, Andrei Tufiș, anul I, Facultatea de Mecanică, Ionuț Rusmir, anul I, Facultatea de Mecanică, coordonați și îndrumați de cadrele didactice Hannelore Filipescu, Mircea Vodă, Eugen Zăbavă. Colaboratorii acestora din Franța, în cadrul programului Erasmus+, sunt Gabin de Loor și Nicolas Barougier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Nou laborator de robotică la Facultatea de Matematică și Informatică

La UVT a fost inaugurat noul Laborator de Robotică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, un spațiu educațional care oferă noi oportunități de...

Scriitor public

Au trecut deja zile bune (rele?) de când ne-am pus o dorință-două-n și am trecut în noul an. Am savurat, poate, pustiul primelor 24–48...

Citește și :