Azi, în ultima zi a lunii februarie, a fost convocată, prin dispoziția președintelui Călin Dobra, o ședință ordinară a Consiliului Județean Timiș.
A fost o armonie desăvârșită între consilierii județeni ce au votat aproape la foc automat toate cele 14 puncte de pe ordinea de zi, fără împotriviri sau vociferări vehemente ca la alte ședințe. Nu mai departe decât cu trei săptămâni în urmă, la votarea bugetului județului au fost disfuncționalități și discuții despre cine votează impotrivă și cine pentru. Poate acum lipsa de miză politică a dus la consens.
Doar patru din cele 14 puncte au fost discutate cu câte un amendament sau o observație.
Ar fi de punctat câteva din discuții.
Consilierul PSD, Dan Poenaru a cerut să se găsească o soluție în cazul în care imobilul primit cadou de la sponsorii germani ce au construit centrul ”Maria Hilfe” și școala ce funcționează acolo va căpăta altă destinație să se poată continua activitatea școlii. Chiar dacă pentru acesta ar trebui găsită o altă clădire.
Consilierul liberal, Nicolae Bitea, a cerut sporirea fondurilor pentru centrele de bătrâni de la Jimbolia și Chevereșul Mare în condițiile în care acolo titulare sunt primăriile locale și CJT doar ajută benevol cu sume de bani activitatea. Președintele Dobra a promis că în a doua parte a anului se vor mai aloca bani chiar dacă nu au nici o obligație în acest sens.
Tiberiu Lelescu a stârnit zâmbete cu remarca sa, în ceea ce privește faptul că, de când cu zăpada, cei ce circulă pe autostradă între Lugoj și Timișoara nu mai simt mirosurile groaznice ce vin de la Ghizela. A rugat insistent să nu se curețe omătul la stația de deșeuri ca, astfel, aerul să fie mai respirabil.
Luând în serios discuția, vicepreședintele Traian Stancu a promis ca în șase luni acolo să existe filtre ce vor reduce semnificativ gazele ce poluează olfactiv.
Chiar dacă liberalii nu au văzut avantajele unei cotizații plătite de CJT ca membru al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Călin Dobra a precizat că este un mecanism ce funcționează bine pentru a armoniza relațiile județelor cu Guvernul. Iar de puțină vreme există și doi delegați ai Uniunii Naționale la Bruxelles ce reprezintă acolo interesele comunităților locale.
Discuțiile de la final au fost mai animate, dar niciuna nu a fost finalizată cu o hotărâre concretă.