0.1 C
Timișoara
vineri 22 noiembrie 2024

Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți

Miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 18.00, la librăria La Două Bufnițe are loc lansarea volumului Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți de Sergiu Flondor, publicat de editura Corint, colecția Istorie cu blazon. În cadrul evenimentului va avea loc și o expoziție de fotografii din colecția personală a familiei Flondor, selectate și printate de Constantin Flondor și proiecția filmului Prin Cernăuți…, filmări de Sanda Constantin Flondor, montaj Ana Maria Palade Flondor. Vor participa Constantin Flondor, Smaranda Vultur și Cornel Ungureanu.

Dulce-amar este un volum al amintirilor, al refugiului, al desprinderii dureroase de copilărie. Dulce-amar este povestea Cernăuțiului și-a neamului Flondorenilor. Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istoria cu blazon, readuce în vizorul publicului povestea acestei familii boierești moldovenești pe care nici războaiele, nici refugiile, nici represiunea comunistă nu au putut să o distrugă.

„Fie că se petrec la Cernăuți sau la București, la moșia de la Cupcina, în Basarabia, sau la moșia Prisiceni din sudul Valahiei, copilăria din anii 1930-1940 a lui Sergiu Flondor are seninătatea și, în același timp, rigoarea vieții vechilor boieri: genealogii ilustre, conversații inteligente (…) În contrast cu orașul paradiziac al copilăriei ne apare un alt personaj al cărții, de data aceasta unul funest: refugiul.” Filip-Lucian Iorga

 Dulce-amar este și va rămâne o carte de suflet atât pentru autor cât și pentru cititorii săi. Este lumea amintirilor, dulci, la prima vedere care se împletesc cu amarul refugiului și-a rupturii de locurile natale.

“Recuperarea memoriei familiale este un fluid cald, este acel ceva ce ne leagă de părinții noaştri, distrubuindu-se peste generații. O reverență față de cei prin care existăm. Dulce-amar e un dar de la Sergiu, pentru care îi mulțumesc.” Constantin Flondor

Despre colecția Istoria cu blazon:

Istorie cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură “cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ajută la recuperarea istoriei dramatice și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri.

Colecție inițiată și coordonată de Filip-Lucian Iorga.

Despre Grupul Editorial Corint:

Grupul Editorial Corint reunește editurile Leda, Corint, Corint Junior și Corint Educațional, precum și compania Corint Logistic.

De peste 20 de ani, editurile din cadrul Grupului Editorial Corint oferă cele mai de încredere manuale școlare, auxiliare didactice și lucrări științifice, cele mai pasionante romane și cele mai atrăgătoare cărți pentru copii și adolescenți.

Editura Corint publică în principal lucrări de non-ficțiune, colecția Corint Istorie devenind, la scurt timp de la lansare, un reper atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru publicul larg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO-VIDEO | Noul Cinema Studio, cel de-al treilea cinematograf de artă reabilitat de Municipalitate, se va deschide curând!

Cinema Studio se va deschide în weekendul 6 - 8 decembrie! Primul film de vizionat este intitulat TWST: Things We Said Today, semnat de...

Simpozion Științific Internațional „Young People and Multidisciplinary Research in Applied Life Sciences”

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) a organizat celei de-a IX-a ediții a Simpozionului Științific Internațional „Young People and Multidisciplinary...

Citește și :