5.1 C
Timișoara
joi 2 ianuarie 2025

Două proiecte UVT finanțate prin Programul Operațional Educație și Ocupare, cu un buget total de aproape 16 milioane de lei, aprobate în etapa de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC)

Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul apelului Primul student din familie, lansat în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare. Între proiectele aprobate pentru finanțare se află și două proiecte ale Universității de Vest din Timișoara, cumulând un buget de aproape 16 milioane de lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare. Între proiectele aprobate pentru finanțare se află și două proiecte ale Universității de Vest din Timișoara, cumulând un buget de aproape 16 milioane de lei.

Prin specificul lor, cele două proiecte se adresează studenților și elevilor proveniți din familii cu nivel educațional scăzut, fiind prevăzută acordarea de burse sociale și adoptarea de măsuri de incluziune pentru cei cu dizabilități, dar și asistența educațională pentru elevii de etnie romă.

În primul proiect, „Be the first, become your best!”, liderul de parteneriat este Universitatea de Vest din Timișoara, iar parteneri de proiect sunt Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.948.379,18 lei, din care 6.756.122,30 lei contribuție UE, 1.033.289,30 lei contribuție a Guvernului României și 158.967,58 lei contribuție proprie a UVT.

Pentru al doilea proiect, „Educație pentru Viitorul tău Academic-EVA”, UVT este tot lider de parteneriat, iar partenerii de proiect sunt Colegiul Național Pedagogic Odobleja–Drobeta Turnu Severin și Liceul Teoretic Cujmir , cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.941.414,27 lei, din care 6.750.202,13 lei contribuție UE, 1.032.383,86 lei contribuție a Guvernului României și 158.828,28 lei contribuție proprie a UVT.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Cele două proiecte depuse de UVT și calificate pentru finanțare prin Programul Operațional Educație și Ocupare prevăd implementarea de măsuri de tip „punte” în vederea facilitării tranziției la studiile universitare pentru elevi, începând cu clasa a XI-a, dar și măsuri de prevenire și combatere a abandonului universitar în rândul studenților proveniți din medii și grupuri dezavantajate. De asemenea, se vor adopta măsuri dedicate accesibilizării instituțiilor de învățământ, inclusiv prin achiziția de echipamente IT și dezvoltarea de instrumente specifice proceselor educaționale care includ studenți cu dizabilități.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Iarna se va instala cu adevărat în Banat și în mare parte din țară. Anunțul ANM arată când vin primele ninsori în vestul țării

Cod portocaliu și galben de viscol. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat precipitaţii, din noaptea de joi spre vineri şi până vineri seară, în...

Noul film inspirat din romanul „Dracula” apare în cinematografele din Timișoara

„Nosferatu (2024)” va avea premiera în cinematografele din Timișoara din 2 ianuarie. Filmul este un remake după celebrul film mut „Nosferatu: A Simphony of...

Citește și :