Juriul a selectat 50 de echipe de tineri din toată țara în incubatorul de inovații și afaceri Future Makers, cu premii de 20.000 euro. Tineri din 53 orașe și comune, unde au ajuns atelierele online de antreprenoriat și trenduri de viitor, au propus peste 170 de idei de business în competiția Future Makers, aflată la a treia ediție. Cele 50 de echipe selectate de juriu acoperă 10 domenii: automatizare, educație, mediu, sănătate, agricultură, mobilitate, VR & AI, angajabilitate, servicii și noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business.
Din iulie până în noiembrie cele 50 de echipe își vor dezvolta împreună ideile şi afacerile pentru viitor prin mentorat, webinarii şi sesiuni de lucru. Fiecare echipă va avea alături, în cele 4 luni de incubare, un mentor național sau internațional cu experienţă în industria aleasă. Echipele vor avea acces şi la un centru de resurse online, un bootcamp virtual alături de celelalte echipe finaliste și oportunități de scalare și investiții.
În România, perioada stării de urgență a adus cu ea declinul multor firme și companii din care au rezultat 430.000 de contracte de muncă încheiate și 146.000 de persoane au ajuns în șomaj tehnic (potrivit UBBFSEGA). Antreprenoriatul este un pas către rezolvarea acestor probleme pe care tinerii cu idei de viitor îl pot face.
20.000 de euro premii
Faza finală a competiţiei o reprezintă pitch-urile din 18 noiembrie în faţa juriului format din Paris Nikolopoulos (Country Manager, Coca Cola România), Mihai Toader-Pasti (Co-fondator, EFdeN), Irina Anghel-Enescu (Managing Director, SEEPEA), Sergiu Neguț (Co-Founder, FintechOS), Andreea Roșca (antreprenor), Marius Ștefan (CEO, Autonom), George Buhnici (antreprenor), Ioan Iacob (Managing Partner, Qualitance), Vio Urda (Fondator, Dendro IT și mare câștigător Future Makers 2019), Ionuț Bonoiu (Editor Șef, Forbes România) și Ciprian Stănescu (Co-fondator, Social Innovation Solutions).
Marea finală va avea loc pe 18-19 noiembrie, în cadrul conferinței internaționale Future Summit, care reunește experți în inovare și trenduri de viitor din Europa, Asia și Statele Unite. Puteți rezerva un loc alături de ei aici: https://ove.ro/future-summit-2020
Juriul va acorda 5 premii de 2.500 de euro şi marele premiu de 5.000 de euro. O echipă va avea șansa să câștige și premiul publicului de 2.500 euro în urma voturilor pe care fiecare video de promovare al echipelor îl va primi online în lunile octombrie și noiembrie.
„Future Makers oferă tinerilor din toată țara oportunitatea de a înțelege mai clar scenarii de viitor atât pentru industriile ce îi interesează, cât și în teme transversale ca viitorul muncii, impactul digitalizării sau noi modele de business. În ciuda provocărilor pandemiei, am avut peste 170 de echipe din 50 de orașe care au aplicat la Future Makers. Ne bucurăm să vedem și să contribum alături de partenerii noștri la un spirit antreprenorial și orientat către soluții din ce în ce mai puternic în România”, a spus Ciprian Stănescu, co-fondator Future Makers și Social Innovation Solutions.
Future Makers este un program educaţional de competențe antreprenoriale pentru 2,000 de tineri și competiţie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro. Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola, susținut de Raiffeisen Bank România şi ENEL România, fiind organizat anual din 2018 de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social și de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum şi