5.9 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Dezvoltarea durabilă analizată de specialiști la Universitatea de științele Vieții „Regele Mihai I”

Ediția a VII-a a Conferinței Internaționale Multidisciplinare pentru Dezvoltare Durabilă, organizată de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, România în perioada 30-31 mai 2024, a reunit experți și cercetători din 18 țări.

Aceștia au venit din România, Albania, Algeria, Anglia, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Irlanda de Nord, Kenya, Polonia, Serbia, Statele Unite ale Americii și Zambia dar și din 80 de centre universitare și/sau instituții de cercetare (42 din străinătate și 32 din țară).

Evenimentul, prin intermediul celor 478 de lucrări științifice (77 prezentate în cadrul sesiunilor de comunicări orale și 401 sub formă de sesiuni tip poster) a promovat schimbul de idei și experiențe inovatoare în domeniul multidisciplinar al științelor vieții. În plus, la nivelul celor șase facultăți s-au desfășurat mai multe workshop-uri, mese rotunde și ateliere tematice menite de a prezenta și a pune în dezbatere cele mai noi rezultate ale cercetării științifice.

Speakerii invitați, cu prezentări în plenul Aulei Magna „Iulian Drăcea” – USVT, sunt experți internaționali și cercetători veritabili în domeniul științelor vieții: Prof. Dr. Maria Carmen Chifiriuc, Universitatea din București; Dr. Petru Jitaru, National Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety (ANSES), Unit Trace metals and minerals, Maisons-Alfort, Franța; și Dr. Mircea Iliescu, Institute of Continuing Education (ICE), University of Cambridge, UK.


Conferința a acoperit o gamă largă de subiecte din domeniul științelor vieții (agricultură, horticultură, biotehnologie, silvicultură, medicină veterinară, ingineria mediului, geomatică, prelucrarea agroalimentară, managementul agricol, creșterea animalelor, etc.) având ca scop crearea unui cadru stimulativ pentru prezentarea celor mai recente cercetări, rezultate, idei și concepte inovatoare pentru interacțiune sau schimb de experiență între participanți. Totodată, evenimentul a constituit o oportunitate excelentă de a construi rețele la nivel mondial, precum și de a împărtăși cunoștințe și experiențe cu privire la progresele actuale în domeniul agriculturii durabile și al mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ioana Popescu, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara, va participa la Bienala de Scenografie de la București

Între 18 și 27 octombrie 2024, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Ioana Popescu, va participa la Bienala de Scenografie București, Secțiunea Națională....

Primăria Timișoara intră în parteneriat cu World Monuments Fund pentru reabilitarea Sinagogii din Fabric

Primarul Dominic Fritz și arh. Javier Ors Ausín, manager de program World Monuments Fund (WMF), au semnat memorandumul de înțelegere pentru reabilitarea Sinagogii din...

Citește și :