Dezbateri finalizate, marţi, la Legea Bugetului de stat pe anul 2016. Vezi şi cât este câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale, dar şi valoarea punctului de pensie, anul viitor.
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat cele 12 anexe, pe marginea cărora au fost formulate 299 de amendamente, cele mai multe înregistrându-se la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – 79 şi la Ministerul Transporturilor – 83.
Parlamentul României (foto www.cameradeputatilor.ro) a dezbătut, pe articole, şi Legea Bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016. Legea prevede şi autorizează, pentru anul 2016, veniturile, pe capitole şi subcapitole, şi cheltuielile, pe destinaţii, pentru bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, sinteza bugetelor instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii, precum şi reglementări specifice exerciţiului bugetar al anului 2016.
Principalele prevederi ale legii menţionate se referă la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, care este de 2.681 lei, precum şi la valoarea punctului de pensie care ajunge, în 2016, la 871,7 lei. În anul 2016, indicele de corecţie prevăzut la Legea privind sistemul unitar de pensii publice este de 1,09.
Cele două acte normative vor fi supuse procedurii votului final în şedinţa plenară de miercuri, 16 decembrie.
Camera Deputaţilor a mai luat act de informarea din partea preşedintelui României cu privire la aprobarea propunerilor prim-ministrului Guvernului, referitoare la trimiterea militarilor români, în anul 2016, la misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului statului român.
Conform anunţului făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Sturzu a demisionat, luni, 14 decembrie, din Grupul parlamentar al PSD, devenind deputat neafiliat.