Deputat ALDE, Marian Cucșa, crede că locul Cosânzenei este în basme, nu în politică

199

Deputatul timișorean Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE, are o poziție critică față de prestația fostului premier Cioloș. Acesta, după o lungă și meritată (?) pauză iese din nou în arena politică. Acum, dacă nu mai este obligat să fie tehnocrat și echidistant poate critica în voie viața politică în care, până mai ieri, nu voia să se amestece. Observând aceste ieșiri publice, deputatul Cucșa, la rândul dânsului, crede că nu prea este în regulă să fii apolitic acoperit sau politician pe ascuns. Ori una, ori alta. Ori esti până la capăt Ileana Cosânzeana cu sufletul în rai ori ești … altfel. Iată de ce lansează o definiție a fățarniciei : „Ipocrizie numele tău e Cioloș”.

<< Premierul „meu” sau premierul tehnocrat Dacian Julien Cioloș s-a reprofilat în postura de activist, de protestatar. La un an aproape de la alegerile parlamentare, Dacian Cioloș a șters din memorie perioada tristei sale guvernări și a început să dea lecții de moralitate. Timp de un an de zile, atât cât s-a aflat în fruntea Guvernului României, Cioloș nu a făcut nimic altceva decât să servească grupurile de interese care l-au susținut. Pentru România, guvernarea sa a rămas „guvernarea zero”.
Astăzi, premierul „meu” încearcă să recapete capital politic după eșecul de anul trecut. Cioloș a reprezentat o piatră de moară pentru PNL în campania de la parlamentare, îngropând practic orice șansă a fostului partid liberal. Era puțin anormal ca cineva care fuge de orice alipire politică să te și ajute în campanie.
Activistul de conjunctură, Dacian Julien Cioloș, se comportă mai departe ca un om politic, dar fără să facă politică. Cioloș se vrea în continuare această Ileana Cosânzeana a politicii românești, neprihănit de bătăliile politice, undeva în afara sferei politice. Fostul premier a fugit de orice implicare, el doar a dorit să i se servească funcții pe tavă.
Azi, la aproape un an de la alegerile parlamentare, Cioloș mimează implicarea și responsabilitatea. Fostul premier dă lecții de guvernare, cerând prin veșnicele postări pe Facebook retragerea legilor justiției din Parlament. Discuția privind legile justiției a pornit de la nevoia încadrării legislației din țara noastră în normele europene, în normele constituționale, astfel încât să fie pus capăt abuzurilor care au avut loc în ultimii ani în România. Românii sunt de acord că există probleme mari în sistem. Toate aceste aspecte care s-au propus spre modificare vor fi discutate și trebuie discutate în cadrul dezbaterilor parlamentare. Legislativul este cel care va da forma finală a legii, locul unde poate avea loc o dezbatere cu argumente pro și contra. Asta dacă se mai respectă acest atribut al Parlamentului.
M-aș fi așteptat de la „europeanul” Cioloș să sprijine aceste principii. În schimb, fostul comisar din partea României se află în tabăra celor care vor ca sistemul care l-a numit în funcție să dăinuie pe mai departe. Ipocrizia lui Cioloș este fără margini. Azi, fostul prim-ministru acuză modificările la legile justiției, modificări făcute prin respectarea procedurilor parlamentare.
Acesta susţine că „pachetul de modificare a legilor justiţiei trebuie retras complet din Parlament”, iar modificările ar trebui dezbătute de experţi. În plus, Cioloş consideră că ar trebui consultată Comisia de la Veneţia.
Oare anul trecut, atunci când guvernul pe care l-a condus a modificat Codul penal şi cel de procedură penală prin Ordonanţă de urgenţă au primit avizul experților, al Comisiei de la Veneția? În total au fost revizuite 151 de articole, 132 în Codul de procedură şi 19 în cel penal, pe motivul punerii în acord a codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale şi implementării unor directive europene. Însă acele modificări au iscat un val de critici, care au mers de la afectarea unor drepturi fundamentale până la neconstituţionalitatea unor articole. APADOR-CH considera că prin cele 151 de modificări ale noilor coduri sunt afectate grav drepturi prevăzute în Constituție.
Așadar, războinicul de azi este slujitorul de ieri al sistemului. Cel care azi acuză în stradă modificările prin Parlament, forul constituțional de dezbatere a legilor, ieri modifica legi în justiție, în parteneriat cu prietena Monicăi Macovei, prin ordonanță de urgență. Câți dintre cei din stradă care stau alături de Cioloș știu acest lucru? Oare deține Cioloș atributele morale pentru a protesta față de modificarea legilor justiției de către Parlament? Eu zic că nu.>>, spune Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.