Manifestarea de joi, de la Bocșa, a fost deschisă de Dan Liuț, directorul Casei de Cultură, urmat de primarul orașului, Eugen Cizmăneanțu, apoi redactorul șef al săptămânalului Banater Zeitung de la Timișoara, Werner Kremm. Concurenții au fost împărțiți pe două grupe: casnici și firme de profil, cei mai buni cârnați de casă sau fabricați în procese de producție, urmând a fi premiați. Partea muzicală a fost asigurată de Fanfara din Bocșa, de formația Intermezzo a Formului German din Reșița și interpretul Vincenzo Cerra din Reșița. Muzică populară sârbească și românească a interpretat Deian Matei, elev la secția germană a Colegiului Național Diaconovici-Tietz din Reșița.
Sala Casei de Cultură din Bocșa s-a dovedit neîncăpătoare pentru producători și consumatori ai cârnaților bănățeni, veniți din Caraș-Severin, Timiș și Arad. Au fost, de asemenea,, prezenți reprezentanți ai etniei germane, ai Consulatului German din Timișoara și ai administrației locale și județene. Au mai fost prezenți reprezentanții presei din tot vestul țării.
”Tradiția sărbătorii vine încă de dinainte de 1989, ne spune Erwin Iosef Țigla, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Caraș-Severin, atunci când manifestarea a fost organizată în cadrul redacției la Timișoara a ziarului de limbă germană, Banater Zeitung. An de an manifestarea s-a amplificat. Se desfășoară în perioada Fășangului și e o tradiție laică. Dacă până în urmă cu câțiva ani avea loc numai la Timișoara, apoi în fiecare an a fost organizată în altă localitate. Anul trecut s-a desfășurat la Radna, în Arad. Bocșa a fost prima localitate din Caraș-Severin în care se organizează degustarea cârnaților. ”
Producătorii au fost răsplătiți cu diplome și premii iar manifestarea a fost organizată de ziarul Banater Zeitung, Caritas Timișoara, Forumul Economic German Timișoara, Primăria Bocșa și Casa de Cultură Bocșa.