Subiectul cel mai îndelung discutat la şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin, de vineri, 15 februarie, a fost cel legat de modificarea actului constitutiv al SC SCHILIFT SRL, societate care stă nefuncţională de peste un an, pentru că acţionarii acesteia nu s-au putut întâlni şi nu au putut lua decizii. Din această cauză, nici schiliftul de pe Muntele Semenic nu a funcţionat în această iarnă şi nici pârtia aferentă nu a fost folosită, scrie argument-cs.ro. Societatea SC SHILIFT SRL are ca acţionari Consilioul Judeţean Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local al comunei Văliug. Reprezentantul Consiliului judeţean Caraş-Severin în societatea SCHILIFT este consilierul judeţean Ioan Crina.
Timişul blochează funcţionarea schiliftului!
Conform preşedintelui, Silviu Hurduzeu, imposibilitatea întrunirii Adunării Generale a societăţii a determinat conducerea Consiliului Judeţean să propună schimbarea actului constitutiv al societăţii, care are şi rol de statut, astfel încât un singur administrator să poată lua decizii cu privire la activitatea societăţii. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de către vicepreşedintele Flavius Nedelcea şi a fost introdus în şedinţă în regim de urgenţă. În principal, Adunarea Generală a societăţii SCHILIFT nu s-a putut întruni din cauză că reprezentantul Timişului nu s-a prezentat niciodată la şedinţe.
Crina vrea să pună mâna pe schilift!
Însă, încă de la începutul şedinţei, consilierul judeţean Ioan Cojocariu a solicitat ca proiectul de hotărâre să fie scos de pe ordinea de zi, deoarece în urma discuţiilor cu asociaţii a înţeles temerea acestora că se încearcă eliminarea Consiliului Judeţean Timiş şi confiscarea societăţii de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, mai concret, „Primarul Văliugului se teme că Ioan Crina vrea să pună mâna pe SCHILIFT, să facă ce vrea el cu schiliftul!” Ioan Crina, Flavius Nedelcea, cât şi Silviu Hurduzeu au negat cu vehemenţă acest scenariu, dar au recunoscut că Timişul încurcă funcţionarea societăţii. „Aşa nu mai merge, trebuie să încercăm să modificăm actul constitutiv ca să putem merge mai departe”, au spus şi Nedelcea şi Crina.
Silviu Hurduzeu: „Noi încercăm să schimbăm. Nu vrem să eliminăm pe nimeni!”
„L-am mandatat pe domnul consilier Crina, reprezentantul Consiliuli judeţean în Adunarea Generală a societăţii SCHILIFT, să propună acest proiect de modificare a actului constitutiv. Această modificare a fost propusă pentru a face mai simplă modalitatea de convocare a Adunării Generale a societăţii SCHILIFT. De un an de zile, membrii Adunării Generale nu s-au întâlnit. Sper să se întâlnească, nu există nicio dorinţă de a lua din acţiunile cuiva sau de scoatere din această societate a unuia dintre acţionari. De-a lungul timpului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a dat un ajutor acestei societăţi, un ajutor de minimis, în acest moment nu mai este posibil un astfel de lucru. Îmi doresc şi ne dorim ca la nivelul Adunării Generale a societăţii SCHILIFT să se identifice soluţiile pentru ca această societate să funcţioneze”, a declarat Hurduzeu.
Până la urmă, după toate observaţiile lui Ioan Cojocariu, cu toate suspiciunule primarului comunei Văliug Sorin Blaga, suspiciuni despre care a povestit Ioan Cojocariu, după explicaţiile date de către Hurduzeu, Nedelcea şi Crina, proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.
sursa: argument-cs.ro