De ce n-are Timișoara un Valeriu Iftime?

279

ACS Poli a pierdut contra revelației acestui start de sezon. Botoșaniul, care până acum patru ani nu jucase vreodată în elită, ne dă tuturor o lecție de urmat. Cum să răzbați atunci când banii nu sunt foarte mulți. Cu organizare, seriozitate, stabilitate a conducerii și băncii tehnice, o politică inteligentă de transferuri, cu accent pe jucătorii români. Și, mai ales, cu o colaborare fructuoasă între patronat și administrația locală.

Pe gazonul stadionului din orașul în care, la biserica Uspenia, a fost botezat Mihai Eminescu au pătruns, la start, doar jucători români. De ambele părți! N-am timp acum, dar nu știu când s-a mai întâmplat asta într-un meci de Liga I din România.

A fost de-ajuns un gol al tânărului de 20 de ani Lorand Fülöp, fratele mai mic al lui Istvan, fost și el la Botoșani. Așa, echipa locală ar putea rămâne lider și după această etapă.

Plecarea lui Golofca la FCSB/Steaua, produsă cu doar o zi înaintea meciului, trebuie să fie imbold pentru orice tânăr fotbalist român. Așa cum Golofca a apărut de nicăieri ­– plecat de la Gura Humorului la Suceava, apoi, la 26 de ani, debutant în Liga I, la Botoșani, iar acum urmând să joace la cel mai important club românesc, în Liga Campionilor –, așa poate reuși orice tânăr fotbalist român. Chiar dacă, la un moment dat, timpul nu mai e de partea sa.

Ascensiunea Botoșaniului fotbalistic se datorează lui Valeriu Iftime, om de afaceri local, patronul firmei Elsaco, firmă din domeniul energetic. Finanțarea sa pentru FC a fost completată de primăria orașului.

Dar ce să facem dacă Timișoara n-are un Valeriu Iftime?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.