De aproape trei decenii în fiecare toamnă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș adună laolaltă toată floare mișcării economice a județului cu ocazia unei gale speciale de premiere. Cele mai cele firme având cu cifre de afaceri uriașe până la cele mai mărunte concurează pentru a fi un premiu în Topul Firmelor. DE fapt nu neaparat diploma și trofeul frumos realizate le mână în luptă pe acesdte firme ci nevoia de a demonstra că sunt motorul dezvoltării județului nostru. Și acest motor funcționează ca un ceas de marcă.
Vineri seară au răspuns chemării președintei Florica Chiriță sute de oamnei de afaceri ce au umplut eleganta sală de festivități a centrului expozițional.
Pentru cei ce au participat la mai multe din cele 29 de ediții pare o adunare solemnă cu îmbrățițări și felicitări. Dar fiecare ediție se întrece pe sine cu detaliile unei organizări impecabile se se ridică ăn fiecare an la noi cote. Meritul este al întregii echipe de coordonare al CCIAT după cum a subliniat președintele în exercițiu dar mai cu seamă al „regizorului artistic” și până mai ieri prezentatoarea galelor Rodica Olinic. De fapt cele două doamne sunt printre cele mai vechi în instituție chiar de la reînființare de după Revoluție a mișcării camerale economice.
Gala a avut de toate: premii, diplome mai simple sau de excelență, flori, emoții dar și un spectacol de înaltă ținută. E imposibil de menționat premianții. Sunt în jur de 1800 de astfel de firme cu rezultate deosebite.
Seara s-a deschis cu intrarea spectaculoasă a corului Operei Naționale Române din Timișoara și primele acorduri ale cantatei lui Carl Orff au umplut sala.
Invitați de seamă au ținut să spună câteva cuvinte de laudă despre acest eveniment și contextul economic al Timișoarei și al județului după cuvintele de deschidere adresate publicului de Florica Chiriță. Ramona Boroșovici de la televiziunea română a fost moderatorul întregului spectacol.
IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului a accentuat caracterul multicultural al Banatului unde în școli se predă în opt limbi ale etniilor conlocuitoare. Și poate și ăsta ar fi un motiv pentru care lucrurile merg bine aici și în plan economic.
Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit de planurile de viitor ce au în vizor și partea noastră de țară. A continuat cu îndemnul de a ieși din vechiul concept păgubos ce declară „totul pentru București”.
MIhai Dărăban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a adus în discuție cifre exacte ce vorbesc despre locul țării în economia mondială. Prefectul Mihai Ritivoiu a adus aminte că situația de acum este încă fragilă după cele două crize majore ce ne-au lovit în ultimii doi ani. Iar aceste crize par că nu se opresc încă. Iar primarul Dominic Fritz a ridicat problema ce-l frământă cel mai mult: iminența anului 2023 care fi un mare examen al orașului ce va deveni pentru un an Capitală a Culturii Europene.
Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș consfințește locul pe care companiile timișene îl ocupă în elita afacerilor românești, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.
Clasamentul pentru anul 2021 reunește 12.095 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 35.333 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.853 firme clasate pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 151 de firme a căror fidelitate și perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii zece ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.
Aflat la o nouă ediție, Trofeul de Excelență ACADEMICA onorează realizările universităţilor de stat timişene care le mențin ca actori vizibili în aria academică europeană.
A devenit o tradiție pentru CCIA Timiș să acorde premii speciale, pentru momente aniversare și pentru realizări de excepție în diferite domenii de activitate.
Gala Excelenței în Afaceri reunește la fiecare ediție peste 800 de participanţi –reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai Guvernului României și ai administrației publice locale, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular, personalități ale mediului academic, asociaţii de afaceri, camerere de comerț din străinătate, colaboratori, partenerii evenimentului, mass media.
Au mai fost acordate și trofee speciale: Trofeului ARS GRATIA ARTIS și Trofeului de Excelență ACADEMICA.
La final petrecerea a continuat cu muzica trupei PHASER.