După un tipic care tinde să devin marcă a USR-ului, candidații partidului și-au luat micul pupitru de campanie și tabla albă și le-au instalat în aer liber așa cum le place mai mult. Și de acolo a început inedita conferință de presă. Pănă acum era una din modalitățile lui Dominic Fritz de a comunica din natură sau de lângă un trotuar.
Cristian Moș a preluat metoda și a „aterizat” într-un tăpșan de lângă un lan de floarea-soarelui. Totul pentru a deveni mai explicit în prezentarea ideilor sale despre agricultură și traiul în satele județului. Poate că astfel a reușit o mai mare apropiere de nevoile celor ce trudesc ogoarele și asigură necesarul de hrană al regiunii.
Cristian Moș ca un candidat serios ce ar dori să conducă Consiliul Județean a sintetizat succint ideile sale despre agricultură.
„Noi, echipa Alianței USR PLUS, vrem o schimbare profundă, reală și de substanță în acest domeniu al agriculturii, cum vrem în toate domeniile. Vrem să aducem cu adevărat vocea oamenilor, vocea fermierilor în procesul de decizie a programelor și a ceea ce se întâmplă în agricultură în Timiș… Vrem să luăm decizii care sunt aproape de nevoile acestor oameni. Mesajul meu astăzi este în primul rând pentru fermierii din Timiș.
Știu că nu vă e ușor. Știu că până acuma a fost musai să vă descurcați singuri, nu ați avut pe nimeni să vă ajute și să fie lângă voi. Știm că în Timiș micii fermieri au anumite probleme, marii fermieri au alte probleme.
Dar avem în județ o universitate specializată și centru universitar specializat, care are specialiști în acest domeniu. Noi, Alianța USR PLUS, ne propunem să facem o punte între universitate și mediul de cercetare și producție. Și această punte ar trebui cumva să respecte anumite principii: să avem eficiență din punct de vedere economic, să existe sustenabilitatea în mediu și să avem acceptabilitatea socială. Vreau să avem un cadru în Consiliul Județean care să facă acest lucru.
Ceea ce vă propunem este un model partenerial de promovare și conlucrare între trei entități. Și o să fac un grafic scurt: vorbim de centru universitar, vorbim de fermieri și vorbim de administrație. În clipa de față nu există această legătură între ele. Or trebuie să existe un parteneriat între toți”, a explicat intențiile sale Cristian Moş.
Alături de președintele de partid s-a aflat și candidata alianței USR PLUS Bianca Pascaru ce ar dori să-și adjudece conducerea primăria Orțișoarei. Dânsa a explicat cum stă treaba cu cele mai simple facilități ce ar trebuyi să existe într-o localitate drumurile de acces și trotuarele. Acestea strălucesc prin absență în majoritate locurilor. Doarîn centru există astfel de dotări minimale.
„Eu, împreună cu echipa de Consiliu Local putem face o treabă mult mai bună decât actuala administrație. În Orțișoara, lucrările de modernizare sunt doar din patru în patru ani. Dacă s-ar organiza alegerile de la un an la altul în Orțișoara, ar fi excelent. Aceste lucrări se fac fără cap, la o calitate îndoielnică, mediocră. Știu că sună a veșnică promisiune de a lupta pentru obiectivele necesare, dar chiar avem nevoie de acestea. Vrem să accesăm și fonduri europene, o latură de care nu s-a prea atins administrația noastră locală”, și-a spus oful candidata USR.
Pentru a nu scăpa ocazia potrivită, a mai luat încă odată în vizor pe actualul președinte CJT, Călin Dobra. Acesta este acuzat de o campanie electorale ce se bazează pe realizări ce nu au legătură cu activitatea sa. De asemenea a observat că Dobra încearcă o delimitare de partidul său pentru a părea mai puțin vinovat de nerealizările din perioada PSD-istă.
„În județul nostru, vocea oamenilor e auzită și ascultată doar în momentul în care trebuie să plătească taxe. În momentul în care trebuie să plătească impozite. Altfel nu este auzită această voce de către administrația județeană și locală.
Chiar domnul Dobra, în ultima perioadă, se laudă cu realizările din mediul privat. Exact ce face domnul Robu. Mai mult decât atât, face o campanie din bani publici. Și mai mult, încearcă să păcălească electoratul din Timiș și să se distanțeze de PSD. Încearcă să facă o campanie sub un nou brand. Sunt exact aceleași principii pe care domnul Dragnea, fostul coleg al dânsului de partid, le-a folosit: tehnicile PSD prin care încearcă din banii publici să își facă campanie și să se mențină acolo, în funcția pe care o are”, a demontat tactica adversarului său, Cristian Moş.
Nici jebeleanul Petru Ioan Lup nu putea scăpa ocazia de a se adresa publicului despre localitatea sa. Dacă ar ajunge primar s-ar ocupa prioritar de o grădiniță, școală dar și de probleme legate de o rețea de apă conformă cu secolul în care trăim.
„Avem o creșă în Jebel, care e nefuncțională. A fost finalizată acum patru-cinci ani, dar în creșă plouă și a căzut tavanul. Primăria spune că nu este cerere pentru o clasă cu program prelungit. Noi am pornit o inițiativă cetățenească. În două zile, am strâns peste 38 de semnături, am prezentat inițiativa în Consiliul Local. Am primit promisiunea că se va încerca bugetarea pentru anul acesta. Nu s-a întâmplat încă nimic”, a adăugat Petru Lup.
Problemele din mediul rural se pare că se scot la iveală doar la câte patru ani. După care din nou somnolența consilierilor locali se așterne peste toate bunele intenții declarate. Poate cânva (sau mai curând) această meteahnă să fie schimbată cu o gândire mult mai serioasă.
https://www.facebook.com/USRTimis/videos/487260628786430