Cum se măsluieşte un concurs pentru ocuparea unui post de conducere în Poliţie, ca să câştige „cine trebuie“ VIDEO

881

Sindicatul poliţiştilor, Pro Lex, a dat publicităţii, pe YouTube, un film în care prezintă cazul unui concurs pentru ocuparea unui post de conducere într-un inspectorat judeţean, la care se prezintă doi candidaţi: unul nepregătit, căruia i se spun răspunsurile de către examinatori, şi unul care are experienţă şi răspunsuri corecte la întrebări. Câştigă, după „tradiţia” mioritică, cel nepregătit, dar susţinut de cine „trebuie”.

Cazuri precum cel de la Caracal unde poliţiştii nu au intrat în casa lui Dincă până la 6.00 dimineaţa, deşi Alexandra anunţase că este în pericol, sau cel de la Timiş, unde un poliţist a fost împuşcat după ce şefii săi l-au trimis neînarmat să captureze un urmărit international, se petrec de cele mai multe ori pentru că în funcţiile de conducere din Poliţia Română sunt numiţi ofiţeri cu pregătire precară, dar care au susţinere politică sau pur şi simplu din partea şefilor. Concursurile pentru aceste posturi sunt organizate de cele mai multe ori doar de formă, preferându-se numirea şefilor „prin împuternicire” deoarece astfel nu rămân, ca în urma unui concurs care este înregistrat, dovezi care să ateste cât de slab pregătiţi sunt mulţi dintre aceştia.

Sindicatul Prolex a dat publicităţii înregistrarea unui concurs pentru funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, din care reiese limpede cum un candidat nepregătit este sprijinit să ocupe posturi importante din Poliţie în detrimentul contracandidatului cu experienţă şi aptitudini manageriale.

VIDEO, aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.