2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Cum să te asiguri că hackerii nu îți pot fura banii din cont

Atacurile cibernetice au devenit tot mai comune, dar potrivit fostului hacker al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din SUA, David Kennedy, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja, iar Business Insider a publicat un clip cu principalele cinci măsuri.

1. Folosiți autentificarea în doi pași

Sistemele bancare, precum și rețelele sociale ca Twitter și Facebook vă permit să folosiți o funcție suplimentară de securitate pe care este posibil să nu o cunoașteți, pe care o puteți activa de la setări. Dacă bifați această opțiune, de fiecare dată când vă logați pe site-ul sau aplicația respectivă, veți primi un mesaj pe telefon cun un cod pe care va trebui să îl introduceți pentru a intra în cont. Astfel, dacă un hacker vă descoperă parola, va trebui să aibă acces și la telefon.

2. Nu folosiți aceeași parolă peste tot

Dacă folosiți aceeași parolă la toate conturile, le veți face viața foarte ușoară hackerilor. Deci, dacă v-ați setat aceeași parolă la contul bancar pe care o aveți și la Facebook, puteți avea probleme.

3. Asigurați-vă ca aveți update-urile la zi

De fiecare dată când Windows vă spune că trebuie să vă actualizați computerul, este de obicei pentru a repara o breșă pe care hackerii au reușit să o exploateze pentru a vă accesa computerul. Așadar, trebuie să aveți acualizările sistemului la zi, fie că folosiți un Mac, pentru că nici aceste dispozitive nu sunt ferite de atacuri, sau un desktop Windows. Același lucru este valabil și pentru aplicații. Dacă utilizați Java, Adobe, PDF-uri, Office, toate acestea trebuie actualizate în permanență, ca hackerii să nu poată să vă spargă ușor conturile.

4. Aveți grijă ce postați pe rețelele de socializare

Hackerii se uită la obiceiurile dumneavăastră, dacă mergeți mereu la același Starbucks, de exemplu. Acestea sunt lucruri pe care le putem folosi pentru a știi când plecați din țară sau când veți fi la o întâlnire de afaceri. Hackerii pot folosi aceste informații pentru a vă ataca. Dacă un hacker află, de exemplu, că urmează să primiți un pachet de la Amazon, vă poate trimite un mesaj care să pară că provine din partea serviciului de relații cu clienții al companiei care să vă ceară să vă accesați contul pentru a furniza furniza informații suplimentare. Acesta este doar una dintre multele modalități prin care un hacker se poate folosi de informațiile postate pe rețelele de socializare.

5. Protejați-vă informațiile personale

Acesta este unul dintre cele mai mari lucruri de care hackerii se pot folosi pentru a avea acces la datele dumneavoastră. Lucruri precum CNP-ul sau numerele cardurilor. Nu o să vă sune niciodată cineva de la bancă și să vă ceară astfel de informații. Deci, ori de câte ori primiți un apel în care cineva vă face o ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, sunați-i înapoi. Dacă vă sună cineva să vă ofere un serviciu și suspectați că ar fi de fapt o înșelăciune, căutați numărul pe site și sunați înapoi, pentru că de multe ori aceștia vor încerca să pară angajați ai unei instituții financiare. Așa că sunați înapoi, iar după, sunați un reprezentant real al acelei instituții.

Sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Deputatul Marilen Pirtea a fost numit noul președinte interimar PNL Timiș

În cadrul întrunirii Biroului Permanent Național al PNL, desfășurată duminică seara, unul dintre punctele de pe agenda de lucru a fost desemnarea unui...

„A fost un an plin de incertitudini în mediul de business, iar instabilitatea politică accentuează problemele cu care se vor confrunta companiile anul viitor”

 Anul 2024 a adus concedieri în multe companii din domenii precum automotive sau IT&C, dar și stoparea unor investiții ce au fost inițiate...

Citește și :