Pentru a demonstra încă o dată, dacă mai era nevoie, că între sport, adică mișcare în general și alinarea bolnavilor este o legătură de nezdruncinat, în Timișoara a avut loc un eveniment de suflet.
Peste 250 de entuziaști au participat duminică, 23 septembrie, la Crosul OncoHelp, evenimentul caritabil desfășurat la Timișoara sub deviza „Există viață după cancer!”.
Momentul sportiv a fost organizat cu intenția de a promova un stil de viață sănătos între cât mai mulți din cei ce participă sau sunt alături de clinică. Un al doilea scop a fost, în același timp, atins, acela de a aduna fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a saloanelor din cadrul spitalului de zi al Centrului de Oncologie OncoHelp, prin achiziționarea unor infuzoare automate.
Astfel, personalul medical va putea trata cu precizie, și într-o perioadă mult mai scurtă de spitalizare, un număr mult mai mare de pacienți, în condițiile în care la ora actuală în cadrul spitalului beneficiază de tratament în jur de 1.700 de pacienți/lună, iar numărul solicitărilor este în creștere.
Desfășurat pe malul canalului Bega, pe o distanță de 3,8 kilometri, evenimentul a reunit oameni sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință, și care au ales să contribuie astfel la lupta împotriva cancerului.
„A fost o atmosferă minunată astăzi, pe malul Begăi, unde copii și adulți, antrenați și mai puțin antrenați, am alergat împreună, în scop caritabil, pentru binele comunității și pentru sprijinirea pacienților oncologici care au nevoie de ajutorul nostru. Prin contribuția oamenilor cu suflet mare care au fost astăzi alături de Asociația OncoHelp, a sponsorilor noștri în organizarea acestui eveniment, dar și prin contribuția membrilor comunității care au făcut deja o donație vom putea achiziționa o parte din infuzomatele necesare dotării Spitalul de Zi OncoHelp. Astfel vom putea trata mai mulți pacienți într-o perioadă mai scurtă de timp. Le mulțumim participanților la Cros, și le reamintim tuturor deviza acestui eveniment: Există viață după cancer!” a declarat Dr. Valeriu Borugă, manager al Asociației OncoHelp.
Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar 6 angajați și colaboratori, în anul 2018 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.
Devenit spital universtar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar.