Conform unui raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin, comparativ cu prima jumătate a anului 2016, numărul incendiilor de vegetaţie uscată a crescut cu 149%, adică de la 144 câte au fost înregistrate anul trecut, s-a ajuns la 359 incendii în aceeași perioadă din 2017. Incendiile de vegetație reprezintă peste jumătate din totalul incendiilor la care au intervenit pompierii cărășeni anul acesta, adică un procent de 68,8% din cazuri.
În ceea ce priveşte acest gen de incendii, cele mai multe dintre situații, în procent de 74%, s-au înregistrat la activităţi de asanare, îndepărtare a gunoaielor, salubritate şi activităţi similare (respectiv: vegetaţie uscată, teren viran, mirişte, izlazuri, păşuni comunale, containere, gropi de gunoi, etc.).
Una din cauzele care au dus la izbucnirea incendiilor de vegetație a fost folosirea focului deschis în spații deshise, acțiune care a generat 76% dintre incendiile de vegetație din județ. Printre alte cauze, într-un procent mult mai scăzut, s-au aflat fumatul sau acțiunea intenționată a unor persoane.