Credincioşii au venit în prima zi de Crăciun la slujba oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Video

580
Crăciunul este cea mai mare sărbătoare a creştinităţii, e momentul când s-a născut Iisus Hristos, pentru mântuirea neamului românesc. La Timișoara, prima zi de Crăciun a fost ca o zi de început de primăvară, cu soarele strălucind în înaltul cerului, care a scos oamenii din casă.
Catedrala Mitropolitană din Timişoara, s-a dovedit a fi neîncăpătoare într-o zi atât de binecuvântată. Un grup de călugăriţe au cântat colinde, iar prin vocea Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, au fost trimise binecuvântări spre timişoreni.
Crăciunul mai este numit şi „festivalul naşterii”, fiind sărbătoarea creştină care marchează venirea pe lume a Fiului lui Dumnezeu. În jurul anilor 432, Crăciunul era sărbătorit în Egipt, iar la finele secolului al VI-lea a ajuns şi în Anglia. La sfârşitul secolului al VIII-lea, Crăciunul devenea o tradiţie împământenită şi în nordul Europei. În ajunul Crăciunului se împodobeşte bradul, se aşteaptă venirea lui Moş Crăciun, se merge cu colinda, sau se primesc colindători, iar în prima zi de Crăciun urmează mersul la biserică, binecuvântarea preotului, apoi prânzul care se ia în familie.
Sfânta Scriptură spune că Mântuitorul s-a născut la împlinirea vremii, exact când Imperiul Roman din timpul lui Octavian Augustus cunoştea o mare înflorire şi dezvoltare. Momentul respectiv a fost marcat şi de fenomene cereşti, cum ar fi Steaua de la Bethleem, care i-a călăuzit pe cei trei Magi veniţi din părţile Orientului spre locul naşterii lui Iisus, care nu a fost altceva decât un miracol sau un fenomen astronomic, presupunându-se că magii nu erau altceva decât nişte mari astronomi.
În momentul naşterii mântuitorului, îngerii au cântat imnuri de slavă.
“Mesajul Mântuitorului a fost unul de iubire, a unei convieţuiri şi înţelegeri între oameni. Bucuria Naşterii Mântuitorului se vede şi se simte cu prilejul acestei mari sărbători, mai ales în colindele noastre tradiţionale, în care poporul cântă Naşterea Mântuitorului”, spune preotul Dumitru Vana.
Praznicul Naşterii Domnului este unul dintre cele mai frumoase praznice creştine, alături de Învierea Domnului, o bucurie de suflet pentru întregul neam românesc, pentru fiecare dintre noi, dar cu bucurie ne anunţă şi despre naşterea fiecărui copil care vine pe lume, Iisus Hristos fiind în acelaşi timp un ocrotitor şi un iubitor de copii.
Autor: Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.